Opgeruimd staat netjes (Kerstblog)

Gepost door Joke de Bruijn op maandag, december 17, 2012 Onder: gelegenheden‘Wat doe jij nou?’, vraagt juf Jedermann, terwijl ze het grote licht in de klas aandoet. Dan kan iedereen tenminste zien waarmee hij bezig is. De moeder van een van haar slimste leerlingen staat in de wasbak iets leeg te gooien. Een schat van een vrouw, maar de appel is wel ver van de boom gevallen. Ze moet dus extra goed op haar letten.

De kerstmaaltijd was heerlijk en het was heel gezellig. Terwijl alle kinderen in hun jassen worden geholpen door hun vaders of moeders, zijn de hulpouders al met opruimen begonnen. Het vuile bestek en de andere materialen worden in de plastic tasjes gedaan die ze vooraf in de laatjes heeft gestopt. Ze heeft elk jaar wel weer wat bijgeleerd, zo langzamerhand loopt alles op rolletjes.

Met het oog op de veiligheid van de kinderen gebruiken ze tegenwoordig kleine glazen potjes van babyvoeding in de zelfgemaakte kerstlantaarntjes. Dit jaar heeft ze zelfs aan lange lucifers gedacht om de lichtjes makkelijk aan te kunnen steken. Jammer dat ze zich niet meer kon herinneren waar ze die had opgeborgen, maar Evelien had ze gelukkig ook bij zich. 

Ze ziet nu dat Michel’s moeder met zo’n waxinelichtje in haar hand staat. ‘Wat ben je aan het doen?’, vraagt ze nog eens. ‘Ik dacht, ik gooi  het water alvast weg, dan zijn jullie ook snel klaar. Vol afgrijzen kijkt juf Jedermann in de wasbak. Water? Overal ligt gestold kaarsvet! Misschien had ze haar toch beter niet kunnen kiezen, maar ze is altijd zo behulpzaam. ‘Laat maar zitten hoor’, zegt ze terwijl ze rustig probeert te blijven, ‘die laatste lantaarntjes geef ik morgen wel mee.’

Als de kinderen weg zijn, legt ze het uit aan haar collega’s en vraagt of ze hun waterkoker willen aanzetten. Eerst moet de wasbak worden schoon geschrapt en na drie kwartier heeft het hete water dat in de afvoer gegooid wordt effect. Pffff, dan zijn jullie ook snel klaar, jaja.

In: gelegenheden 


Tags: kerst  kerstmaaltijd  hulpouders  waxinelichtje 
comments powered by Disqus

 

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 75 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

 

Loading

Word Ook Fan!

 

Joke de Bruijn

 

Als je alleen maar positieve dingen over iemand leest, ben je al gauw geneigd om te denken: Nou nou, die is goed! Of het werkt juist averechts. Dan denk je: Wat een opschepper en je haakt af.

Om dat te voorkomen, leer je in Superjuf?! de andere kant van juf Jedermann kennen. Deze blogs zullen worden afgewisseld met de Juf Jedermann Blogs, die voorlopig ook nog blijven verschijnen.

Want Juf Jedermann is geen superjuf en ook geen brokkenpiloot, maar iets daar tussenin. En dat is dan toch weer net als iedereen...

 

gratis Ebook
150 Tips... om kinderen te laten zien dat je om ze geeft