Net als iedereen

Gepost door Joke de Bruijn op zondag, december 9, 2012 Onder: algemeen

Juf Jedermann, de juf die de hoofdrol speelt in de ‘Juf Jedermann Blogs’, wordt af en toe op een voetstuk gezet en bewonderd. Onterecht vind ik, want bij haar gaat het net als bij iedere andere leerkracht die voor de klas staat. Soms lukt iets niet, soms gaat iets goed en meestal gaat alles gewoon z’n gangetje. Ze heet niet voor niets juf Jedermann!

En wat er ook gebeurde, ze heeft ervan geleerd. De eerste serie verhalen voor Positief Leren is ontstaan door te noteren wat goed is gegaan.

Maar juf Jedermann’s tweede naam is ‘Anders’ (geen familie van Hans). Als juf met ADD is ze NIET net als iedereen. Ze loopt regelmatig tegen haar beperkingen aan en moet veel harder werken om hetzelfde te bereiken als andere leerkrachten. Dat maakt haar wel eens wanhopig, vooral omdat ze pas heel laat achter de oorzaak komt.

Daarom heb ik besloten naast de eerste serie blogs een tweede serie te schrijven die soms een stuk ironischer en/of kritischer is. Die blogs zijn in ieder geval korter, omdat ze meer aan de verbeelding van de lezer overlaten. Het meest opvallende is echter dat juf Jedermann regelmatig fouten maakt, niet altijd slim handelt en  tekortkomingen heeft.

Geen superjuf dus en ook geen  eeuwige brokkenpiloot, maar iets daar tussenin. En dat is dan toch weer net als iedereen.

De blogs oude stijl zullen vanaf nu afgewisseld worden met de blogs nieuwe stijl. Ik hoop dat jullie ook deze blogs waarderen.

Joke de Bruijn

In: algemeen 


Tags: juf jedermann  add  beperkingen  ironisch  kritisch  superjuf 
comments powered by Disqus

 

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 75 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

 

Loading

Word Ook Fan!

 

Joke de Bruijn

 

Als je alleen maar positieve dingen over iemand leest, ben je al gauw geneigd om te denken: Nou nou, die is goed! Of het werkt juist averechts. Dan denk je: Wat een opschepper en je haakt af.

Om dat te voorkomen, leer je in Superjuf?! de andere kant van juf Jedermann kennen. Deze blogs zullen worden afgewisseld met de Juf Jedermann Blogs, die voorlopig ook nog blijven verschijnen.

Want Juf Jedermann is geen superjuf en ook geen brokkenpiloot, maar iets daar tussenin. En dat is dan toch weer net als iedereen...

 

gratis Ebook
150 Tips... om kinderen te laten zien dat je om ze geeft