Jeroen is de man …

Gepost door Joke de Bruijn op zondag, december 9, 2012

Oh, wat is ze toch jaloers op kleuterjuffen. Die schudden bij elke situatie een liedje of gedichtje uit hun mouw en dat is heel frustrerend voor haar. Zij moet op elk liedje eindeloos oefenen. ‘Ik ken het niet’, zegt ze, als ze hoort dat de kleuters  ‘Jeroen is de man …’ nog moeten  leren. De directrice  weigert het liedje vóór te zingen, wat voor haar de beste oplossing  geweest zou zijn. ‘Je kunt toch blokfluiten?’, zegt ze. ‘Er staan zoveel bundels in de klas. Jeroen staat er vast wel bij.’ Nou, nou, een beetje dankbaarheid -  omdat ze in deze drukke tijd überhaupt wil invallen -  zou niet misstaan.

‘Jeroen’ staat er inderdaad tussen. Zeer tot ongenoegen van haar gezin, al heeft haar kat er nog de meeste problemen mee. Met haar pootjes over haar oren ligt ze te wachten tot die fluit eindelijk  opgeborgen wordt en zelfs als ze alleen maar zingt kijkt ze verwijtend. Het arme beest is duidelijk opgelucht als het weekend voorbij is. De kleuters kennen het liedje binnen een half uur. 

‘Waarom leer je het lied fout aan?’, zegt de directrice vinnig. ‘Zo hoort het toch?’, zegt ze aarzelend en pakt het notenschrift erbij. Zou ze het toch nog verkeerd …? Ze haalt opgelucht adem. ‘Kijk maar’, zegt ze en wijst de noten aan. De blokfluit wordt er zelfs bij gehaald. ‘Krijg nou wat.’, hoort ze haar mompelen.

Moeizaam oefenen de andere kleuterklassen de goede versie. Haar kleuters zingen onder het werk vrolijk mee: Jeroen is de man met de grote wagen, hij komt door de straten om te vragen: Wie wil er een kerstboom, groot en gr ……..

 ‘Kennen wij allang hè, juf?’, zegt Dylan trots. Ze knikt en steekt haar duim naar hem op. Gelukkig wel. Iets aanleren blijkt toch makkelijker dan afleren.  Alleen voor haar is het allebei moeilijk.


Tags: jaloers  invallen  muziek  kleuters  kerstboom 
comments powered by Disqus

 

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 75 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

 

Loading

Word Ook Fan!

 

Joke de Bruijn

 

Als je alleen maar positieve dingen over iemand leest, ben je al gauw geneigd om te denken: Nou nou, die is goed! Of het werkt juist averechts. Dan denk je: Wat een opschepper en je haakt af.

Om dat te voorkomen, leer je in Superjuf?! de andere kant van juf Jedermann kennen. Deze blogs zullen worden afgewisseld met de Juf Jedermann Blogs, die voorlopig ook nog blijven verschijnen.

Want Juf Jedermann is geen superjuf en ook geen brokkenpiloot, maar iets daar tussenin. En dat is dan toch weer net als iedereen...

 

gratis Ebook
150 Tips... om kinderen te laten zien dat je om ze geeft