Een hele prestatie

Gepost door Joke op woensdag, januari 16, 2013 Onder: algemeen

‘Ha juf’, klinkt er vrolijk als ze de cafetaria binnenstapt. Ze is er jaren niet geweest. Achter de toonbank staat Nora, die vroeger voor flinke problemen kon zorgen in de klas. Volgens haar een nieuwetijdskind*, maar dat ontdekte ze later pas. Nora had lak aan regels en autoriteit, maar na schooltijd kon je je geen betere hulp voorstellen, als je tenminste tegen overmatig gebabbel bestand was. ‘Ik ben thuis de enige met een diploma!, zegt ze snel.

Juf Jedermann doet haar bestelling en intussen staat Nora’s mond nog steeds niet stil. ‘Kent u Miranda nog, juf?’ Ja, die kent ze nog. Miranda is haar oudste zus die de eerste schooldag na hun verhuizing gillend naar groep 6 gesleept werd door een kordate moeder. Gelukkig was dat daarna  niet meer nodig. ‘Nou, die heeft nog steeds geen diploma, ze had het te hoog in haar bol. Twee keer overgestapt zonder examen te doen en toen gezakt.’ Ze kijkt er vrolijk bij.

Ze krijgt een reprimande van haar bazin. De bestelling van een andere klant is klaar, die moet ze in orde maken. Het is even stil. Tien seconden waarschijnlijk. Onder het afrekenen gaat ze al weer door: ‘En Joris? Kent u hem nog?’ Ze knikt. Joris, de spinnenliefhebber** en pestkop *** is ze ook nog niet vergeten.  ‘Nou, die heeft ook nog steeds geen diploma, die is nog bezig.’, zegt ze triomfantelijk.

Het levert haar weer een waarschuwende blik van de eigenaresse op. Ze moet de klanten bedienen, niet plat praten. Terwijl ze de bestelling inpakt is ze eindelijk even stil. Dan gooit ze de laatste zinnen eruit alsof ze 8 jaar in twee minuten wil persen: ‘Ik ben dus de enige die werk heeft. Had u dat gedacht? Ik niet.´ Als ze de deur achter zich sluit, hoort ze Nora tegen haar bazin zeggen: ‘Dat was mijn juf van vroeger, de enige die naar mij luisterde.’ Juf Jedermann schiet in de lach. ‘Dat doe ik nog, Nora’, denkt ze, ‘er valt gewoon geen speld tussen te krijgen.’

*http://www.indigokinderen.nl/testen/nieuwetijdskind-test.php

** http://www.positiefleren.nl/jufjedermann/onder-de-loep-speciale-herfstblog-

*** http://www.positiefleren.nl/jufjedermann/een-zomerjurk-in-de-winter

In: algemeen 


Tags: nieuwetijdskind  diploma  examen 
comments powered by Disqus

 

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 75 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

 

Loading

Word Ook Fan!

 

Joke de Bruijn

 

Als je alleen maar positieve dingen over iemand leest, ben je al gauw geneigd om te denken: Nou nou, die is goed! Of het werkt juist averechts. Dan denk je: Wat een opschepper en je haakt af.

Om dat te voorkomen, leer je in Superjuf?! de andere kant van juf Jedermann kennen. Deze blogs zullen worden afgewisseld met de Juf Jedermann Blogs, die voorlopig ook nog blijven verschijnen.

Want Juf Jedermann is geen superjuf en ook geen brokkenpiloot, maar iets daar tussenin. En dat is dan toch weer net als iedereen...

 

gratis Ebook
150 Tips... om kinderen te laten zien dat je om ze geeft