Zomerblog 4: Bevers en muggenbeten

Gepost door Juf Jedermann op donderdag, augustus 11, 2011 Onder: Juf Jedermann

Het mosterdpotje is nu echt helemaal vol water, daar kan niets meer bij, moet de drinkbak niet verschoond worden? Het is nog vroeg in de morgen, maar Nikki  staat al gewassen en aangekleed bij haar tafel. Als de drinkbak schoon water heeft, vertelt ze dat ze naar de Efteling is geweest en heeft ‘barbe gecued’. ‘Weet je wat ik gedaan heb?’, vraagt ze en laat Nikki haar muggenbeten zien. Nikki heeft er geen idee van.

Juf Jedermann heeft de vorige avond een bevervaartocht in de Biesbosch gemaakt.  Een van de kinderen aan boord verzucht als de boot ’s avonds tegen tienen weer bij de aanlegsteiger arriveert: ‘Van de 275 bevers die in Nederland leven hebben wij er maar één gezien.’ Dat is waar. Maar wat was hij mooi en beter één in het wild dan tien in een dierentuin! Een kennis van de camping heeft foto’s gemaakt en op de i Pad kan ze hem zelfs nog beter bewonderen dan in het echt. Nu is de staart ook duidelijk te zien door het water heen. Ze krabbelt nog maar eens aan de muggenbeten die ze heeft opgelopen. Ze heeft er nog spijt van dat ze haar verrekijker en spuitbus tegen muggen niet heeft meegenomen, want haar wreef doet echt pijn. Ze heeft de muggenbeten helemaal open gekrabbeld en de beten op haar arm zijn helemaal opgezet. Een lesje voor de volgende keer.

Nikki kijkt haar vol verwachting aan, want als je er zo ‘gewond’ uitziet, moet dat wel heel bijzonder zijn geweest. ‘Ik ben gaan varen op een grote boot en heb een bever gezien. Weet je hoe een bever eruit ziet?’, zegt ze. Nee, dat weet Nikki niet en juf Jedermann probeert een bever te beschrijven voor een meisje van bijna zes. Ze schiet jammerlijk te kort en dat voor een juf! Voor ze het weet staat er op haar laptop een foto van een bever die ze samen geïnteresseerd bekijken, vooral de staart, want die is toch wel heel bijzonder. Nikki vraagt honderduit en de juf vertelt.  Een juf heeft nooit vakantie, want de neiging om te onderwijzen blijkt niet uit te roeien.

En dan is de week voorbij. Op het moment dat de auto de camping afrijdt, pakken zich donkere wolken samen. Zoals het begon, eindigt het ook. Het zonnetje is weer weg, figuurlijk én letterlijk, want het regent weer. Dag allemaal, tot de volgende keer, bedankt voor een hele gezellige, zonnige week. Dat konden we deze zomer best gebruiken, niet waar?

In: Juf Jedermann 


Tags: water  dierentuin  zomer  zon  regen 
blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 76 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, jeu de boules, 
tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!

Mooi en gezondMooi en gezond