Zomerblog 1: Mevrouw met de poes

Gepost door Juf Jedermann op maandag, augustus 8, 2011 Onder: Juf Jedermann

‘Mevrouw met de poeoes!’, klinkt een kinderstem bij haar caravan, ‘mag ik je poes even aaien?’ Juf Jedermann schiet in de lach. Nikki is gearriveerd met haar moeder, vader, broertje en hun hond. Om de buurvrouwen te kunnen onderscheiden, heeft haar broertje voor iedereen een naam bedacht. Een andere buurvrouw wordt ‘mevrouw met de hond’ genoemd wordt, omdat ze de  hond van haar zoon te logeren heeft en de derde buurvrouw heet ‘mevrouw van wiet’. Omdat …. ik weet wat je nu denkt, maar dat is het niet, ze met een man getrouwd is die echt Wiet heet. Knap hoor voor een jochie van bijna vier.

Ze kent de kinderen al een hele tijd, want ze wonen in de buurt en zijn al vaak bij opa en oma op visite geweest. De laatste keer dat ze op visite waren heeft ze Nikki eindelijk kunnen overtuigen dat een mosterdglas  meer geschikt is voor bloemen met lánge stelen. Met een schoolschaartje heeft Nikki daarna de stelen op de juiste lengte leren meten en afknippen, waarbij juf Jedermann haar juffrouwachtig tussen neus en lippen aanleerde hoe je een schaar doorgaf en hoe je later geplukte bloemen er netjes in het vaasje bij kunt zetten. Nikki’s moeder had haar onderzoekend aangekeken. ‘Ben je juf? Dat dacht ik wel. Je praat net zoals haar eigen juf.’ Nikki vond die aandacht heerlijk en fluisterde haar toe, zo zacht dat ze het bijna niet kon verstaan: ‘Ik vind je lief.’ Moet je net bij juf Jedermann zijn, Nikki heeft er een vriendin bij, maar wel een waar ze naar moest luisteren en dat doet ze ook.

Nu blijven ze een week, want ze hebben de trekkershut gehuurd. Het is gedaan met de rust. Twee kwekkende kinderen die honderd vragen stellen waarmee ze je telkens weer even aan het denken zetten. Heerlijk! Er staan al ‘waterlelies’ op tafel. Haar juffenbloed begint zich weer te roeren en ze zegt: ‘Dank je wel voor de mooie paar-de–bloe-men’.  Nikki kijkt haar geïnteresseerd aan. ‘En hoe heet deze dan?’, vraagt Nikki terwijl ze gauw een madeliefje plukt en aan haar laat zien. ‘Dat is een ma-de-lief-je. Leuke naam hè?’

En haar kat? Die krijgt nu elke dag minstens een keer een aaibeurt, als hij het toelaat tenminste, en schoon water in zijn drinkbakje, net als de ‘waterlelies’ in het oude mosterdglas. Die buitenkraan blijft trekken en het vachtje is ‘zo heerlijk zacht’. Maar ze blijft het steeds netjes vragen: ‘Mevrouw met de poeoes mag ik je poes even aaien?’ Als de kat slaapt en dat is zo’n beetje 20 uur per etmaal, zegt ze: ‘Ik kom straks wel even terug als ik weer zin heb.’ En elke keer vraagt ze als het aaien lukt: ‘Hoe heet-ie?’ om hem dan zachtjes bij zijn naam te noemen en tegen hem te praten. Pitri zal haar missen als ze weer naar huis gaat en de mevrouw met de poes – zeker weten - ook.

In: Juf Jedermann 


Tags: poes  schaar 
blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 76 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, jeu de boules, 
tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!

Mooi en gezondMooi en gezond