Vossenjacht deel 2 - Zomerblog

Gepost door Joke de Bruijn op dinsdag, augustus 23, 2016 Onder: Juf Jedermann


Met het grut dat daarna komt, gaat het al beter, maar als dit een examen was geweest, was ze - zeker weten - gezakt. Misschien met één voldoende voor speciale effecten, want deze keer waggelt haar bol over het tafeltje. Haar zaklantaarn is net iets te groot voor de bol, waardoor de bol steeds kantelt, terwijl juf Jedermann hem gauw terugduwt in de goede stand. Maar gelukkig zijn deze drie te klein om het door te hebben. De toekomst voorspellen is ook geen optie, dus haalt ze meteen maar de envelop met letters onder een doek vandaan.

‘Heb je ook snoep?’, vraagt de jongste.

Nee, snoep heeft juf Jedermann niet, maar wel een letter.

‘Geeft niet hoor’, zegt de oudste, ‘dat hebben we thuis wel.’

‘Leg je hand er maar op’, zegt juf Jedermann tegen het kleine ventje dat haar bol even later bewondert. Ook hij is te klein voor een voorspelling.

‘Kijk er brandt een lichtje.’

‘Hoe kan dat nou?’, zegt hij stomverbaasd.

Ze heeft vier, vijf groepjes bij haar tafel gehad als de vossenjacht voorbij is. Langzaam loopt ze voor de groepsfoto met de stoet terug naar de kantine. Onderweg veroorzaken ze overal opschudding met hun bonte optocht.

Ma Flodder met haar sigaar, een man verkleed als ma’s Cees, iemand in zijn zwembroek met snorkel en kinderzwemband, de paashaas, een jager, een paardrijdmeisje en nog veel meer. Maar het meest opvallende is de naakte man met alleen maar een oranje  lendendoek om.

De veiligheidsspelden houden niet alles op zijn plaats en hij loopt te sjorren en te sjouwen onder het lopen, maar het ding zakt steeds lager.

‘Ik heb problemen met mijn lendendoek.’, zegt hij. ‘Ik ga even kijken of ik daar nog iets aan kan doen.’

‘Je ellendedoek’, zegt juf Jedermann.

Lachend schiet hij het straatje naar zijn caravan in, terwijl er iemand achterop de invalidekar van een van de hazen klimt om samen met een rotvaart weg te scheuren.

Ja, ja, Jeroen Bosch had hier nog inspiratie kunnen opdoen voor zijn bonte stoet.

In: Juf Jedermann 


Tags: vossenjacht 
blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 76 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, jeu de boules, 
tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!

Mooi en gezondMooi en gezond