O o, de thee vergeten Moederdagblog

Gepost door Joke de Bruijn op maandag, mei 6, 2013 Onder: Juf Jedermann

(Dit is niet de echte.)

Ze schrikt wakker door gekreun en gesteun op de trap. Ze kan zich net op tijd inhouden. ‘Daar zal je hem hebben. Spannend!’ Snel doet ze haar ogen weer dicht.  

Een vochtige kus belandt op haar wang. ‘Mam, gefeliciteerd met je moederdag.’, fluistert hij in haar oor.’ Ze doet haar ogen open en kijkt in twee stralende ogen. ‘Ik heb wat voor je! Ben je wakker?’ Dan tilt hij een dienblad met een beker thee van de grond.  Er ligt ook een beschuitje met hagelslag waarop een gezichtje getekend is met jam. En wakker is ze! Kokend water en hete thee. De meest afgrijselijke scenario’s trekken aan haar geestesoog voorbij. De rillingen lopen over haar rug. Stel je voor dat hij alles over zich heen had gekregen. Ze heeft nog nooit zo snel een dienblad aangepakt.

Hij let goed op haar als ze heel voorzichtig een klein slokje van het bleke goedje neemt. Door de scheut melk is de inhoud aardig afgekoeld. Het spul smaakt naar suiker, melk en lauw water, maar meer ook niet.  ‘Lekker?’, vraagt hij gespannen. Even aarzelt ze en zegt dan voorzichtig: ‘Heel knap gemaakt, maar ik proef de thee niet zo goed.’ Dan slaat hij verschrikt zijn hand voor zijn mond en zegt: ‘O, o, ik ben de thee vergeten’.

Ze zet de beker terug op het dienblad en neemt een hap van het mierzoete beschuitje. Dan ziet ze het pakje liggen. Haar eerste moederdagcadeautje! Terwijl hij met smaak de rest van haar beschuit oppeuzelt, maakt ze het nieuwsgierig open. Het is een steen, kleurrijk beschilderd en daarna gevernist en hij heeft qua vorm wel wat weg van een kikker.  

‘Een prespaapjee. Die kan op je eh ….’ Hij kan even niet meer op het woord komen, terwijl hij het toch met de juf geoefend had. ‘Secretaire?’, vraagt ze voorzichtig. ‘Ja, op je sikkrutèr, mam,’ zegt hij, ‘die kan je wel gebruiken, hè?’ ‘Nou en of, daar bewaar ik voortaan al je mooie tekeningen onder, dan waaien ze niet weg!’, zegt ze enthousiast en geeft hem een stevige knuffel voor al die verwennerij. Als ze beneden echte thee drinken,  komen ze samen tot de conclusie dat hij beter nog even kan wachten met thee zetten, omdat heet water erg gevaarlijk is.

De presse papier ligt nog steeds op haar secretaire. Als juf heeft ze er nooit bij stilgestaan hoeveel waarde zo’n cadeautje vertegenwoordigt, maar nu ze het zelf heeft ervaren, weet ze het zeker:  Moederdag moet blijven, maar dan wel onder een andere naam.  De gezinssamenstelling is de laatste jaren zo veranderd, als school kun je dan niet achterblijven.

*http://www.positiefleren.nl/jufjedermann/een-%E2%80%98wrede%E2%80%99-vaderdag-speciale-vaderdagblog-

In: Juf Jedermann 


Tags: moederdag  moederdagbog  verwennen  gezinssamenstelling 
blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

Loading

Ja, stuur mij een mailtje als er

een nieuwe blog is geplaatst!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 70 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

In verband met een fusie van twee scholen en een overschot aan personeel is ze gestopt met werken. Ze heeft een 41 jarige onderwijscarrière achter de rug.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!