Gouden tijden

Gepost door Joke de Bruijn op maandag, januari 20, 2014 Onder: Juf Jedermann

Gouden tijden

 

Het geluid van een chatmelding klinkt door de kamer.

‘Hey’, verschijnt er op het scherm.

Op de foto ernaast staat het afgetrainde lichaam van een 20-jarige, maar juf Jedermann ziet nog steeds het smalle, licht hakkelende manneke voor zich als ze naar de foto kijkt.  

‘Hey goedemorgen (al is het al bijna middag :D)’, antwoordt ze.

‘Hahaha idd goeie morgen hahaha. Alles goed met m’n oude juf?’

Een schatje was het. Wilde altijd helpen en was heel, heel kwetsbaar en beïnvloedbaar, wat hem helaas al vroeg de das om heeft gedaan, maar nu is er hulp. Eindelijk. Soms zijn etiketjes een uitkomst.

Weer een geluidje en  - naast haar gesprek met hem - verschijnt er een ander bericht.

‘Zo ff met m’n oude juf praten van de basisschool hahahaha.’ Even is ze verbaasd, maar dan ziet ze dat dit berichtje op zijn Facebookpagina staat. Ze glimlacht, omdat iedereen mag weten dat hij nog contact heeft met zijn oude juf. Maar wat een negatieve reacties. Ze weet niet wat ze leest!

‘Praat je daar nog steeds mee?’

‘Als ik de mijne tegen zou komen, kan ik beter een blokje omlopen, anders gebeuren er ongelukken.’ Wat een teksten! Is het dan echt zo bijzonder als je met goede herinneringen terugdenkt aan je basisschooltijd? Zouden haar leerlingen ook zulke gedachten over hun schooltijd hebben?

Gelukkig, ook andere reacties stromen binnen. Enthousiaste reacties, positieve reacties. Van oud-leerlingen, ouders en zelfs haar collega’s doen een duit in het zakje. Wat een verschil! Ze wordt er blij van. Zeker van de reactie van Bianca*, die er alleen voor staat na haar net verbroken relatie. Zonder ouders om op terug te vallen en waarschijnlijk bezig om onderdak en werk te zoeken in een grote stad, waar ze niet eens is opgegroeid.  

‘Gouden tijden op de basisschool.’, reageert ze kort. Een paar woorden, maar ze zeggen zo veel omdat ze uit haar mond komen. Juf Jedermann moet even slikken als ze het leest. Wat kan er veel mis gaan in een mensenleven en wat is de ellende oneerlijk verdeeld.

‘Ik zou best nog terug willen naar die tijd’, valt die stoere bink haar bij.

Voor sommigen is hun schooltijd het enige lichtpuntje in hun leven, dus laten we er onze ‘stinkende’ best voor doen om er een gouden tijd van te maken.

*http://www.positiefleren.nl/jufjedermann/-proef-les


In: Juf Jedermann 


Tags: oude juf  basisschootijd   
blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 76 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, jeu de boules, 
tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!

Mooi en gezondMooi en gezond