Eigendunk stinkt

Gepost door Joke de Bruijn op vrijdag, juni 10, 2016 Onder: Juf Jedermann


Het clowneske gedrag van een van de jongens valt meteen op nog voor de school begonnen is. En de ris na-apende kleuterjongetjes niet te vergeten, want jongens heeft ze in overvloed. Uit beide kleutergroepen zijn de rustigste en intelligentste kinderen gehaald en vormen een 2/3-combinatie. Juf Jedermann valt in bij de kleuters die zijn overgebleven. Wordt het een dag corrigeren? Daar heeft ze echt geen zin in met dat warme weer.

‘Menno, pak jij je stoel eens even voor mij, alsjeblieft?’, vraagt ze vriendelijk als zelfs in de kring zitten al gepaard is gegaan met minutenlang oponthoud.

Verbaasd komt hij met zijn stoel naar haar toe. Ze zet hem voor zich neer, want ja, naast haar zitten natuurlijk de hulpjes, die wijken geen centimeter.

‘Ga maar even zitten’, zegt ze.

Verbouwereerd en overdonderd laat hij zich op de stoel voor haar zakken. Als hij zit fluistert ze hem in zijn oor: ‘Ik heb je hulp even nodig, ik geloof dat er wat drukteschoppers in de kring zitten, dat kunnen we niet hebben hè?’ Het is een oude truc, ze hoopt dat hij werkt.

Hij zit meteen in zijn rol. IJverig schudt hij nee. Hij fluistert wat terug en staat meteen op scherp.

Regelmatig waarschuwt hij haar. Een mooie manier om hem duidelijk te maken wat kan en wat niet kan. Voor ze er erg in heeft, loopt het gesmeerd. De drukteschoppers passen zich aan de rust aan die hij uitstraalt. Of misschien is het door zijn niets ontziende ogen, want Menno is nog strenger dan zij.

Aan het eind van de dag gaan ze nog even in de kring. Gezellig samen afsluiten en tot rust komen. Menno heeft automatisch zijn stoel al voor haar neergezet. Ze vertelt een verhaaltje, ze zingen een liedje en dan is het tijd. Als hij als laatste op wil staan, fluistert ze in zijn oor: ‘Weet je dat ik je hartstikke lief vind?’

Geen loos compliment, ze meent het nog ook.

Hij draait zich om en zegt doodleuk: ‘Dat weet ik.’

Het komt er zo nuchter uit, dat ze haar best moet doen om niet in de lach te schieten.

In: Juf Jedermann 


Tags: groep 2/3  strenger 
blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 76 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, jeu de boules, 
tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!

Mooi en gezondMooi en gezond