Een verrassing voor jarig Jedje

Gepost door Joke de Bruijn op maandag, mei 13, 2013 Onder: Juf Jedermann


Het heeft in de Nieuwsbrief en op de schoolsite gestaan. Gisteren heeft Evelien de klas nog met de kinderen versierd en nu is het dan zo ver:  Juf Jedermann is jarig! Maar als Behice op school komt, schieten de tranen in haar ogen als ze de slingers ziet hangen. Vergeten, helemaal vergeten! Ze rent de klas weer uit, haar tante achterna.

Vanuit het keukentje kan ze alles zien. Ze herkent het lieve meisje nauwelijks, ze stampt op de grond en huilt hartverscheurend. Maar tantelief kijkt op haar horloge en schudt onverbiddelijk nee. Ze moet nu echt naar haar werk. Uiteindelijk is het weer stil op de gang.

Als ze de verstopte cadeautjes een voor een aan het zoeken is, ziet ze in haar ooghoek iemand heel stil binnen komen. Behice gezicht klaart helemaal op als ze snel een pakje in haar handen gestopt krijgt. Het is gelukt!  Juf Jedermann doet of ze het niet merkt.

‘Zoek maar juf’, zegt Behice als haar cadeautje gevonden moet worden. Net alsof er hiervoor geen crisis was. ‘Warm, warmer, koud, heet, oehoe, heet!’ En ja hoor. Juf jedermann vindt het en pakt het gauw uit. Ze is bij dit pakje wel  heel erg benieuwd  wat erin zit. Behice ook, ze zit er bijna bovenop. Welke oplossing heeft haar tante in zo’n korte tijd bedacht? Tijd om nog iets te kopen was er niet.

Als het cadeautje is uitgepakt, staan ze samen vol verbazing  naar de inhoud te kijken. Juf Jedermann heeft niet meteen door wat het is. ‘Ruiken juf? Lekker? ’ en Behice drukt voorzichtig op het knopje. Een sterke, zoete bloemengeur drijft haar neus in. “Dat had u niet gedacht hè juf? En dan begrijpt ze het. Ze houdt een …………  aangebroken spuitbus deodorant in haar hand. ‘D.. d …. dank je wel Behice, nee, dat had ik zeker niet gedacht. Wat een verrassing!’

En dat is het inderdaad.


In: Juf Jedermann 


Tags: verrassingen  schoolsite  nieuwsbrief  jarig  verjaardag 
blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

Loading

Ja, stuur mij een mailtje als er

een nieuwe blog is geplaatst!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 70 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

In verband met een fusie van twee scholen en een overschot aan personeel is ze gestopt met werken. Ze heeft een 41 jarige onderwijscarrière achter de rug.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!