Een onvergetelijke middag - Sinterklaasblog

Gepost door Joke de Bruijn op dinsdag, december 1, 2015 Onder: Juf Jedermann

‘Het is voor Roel zo’n teleurstelling dat de surprises thuis niet doorgaan.’, vertelt zijn oma onder het zwemmen. ‘Dat leek hem juist zo leuk.’ 

Zijn oma heeft duidelijk medelijden met hem. Logisch. Het eerste jaar dat je niet meer in Sinterklaas gelooft, moet iets worden waar je jaren later nog over praat.

‘Er zijn zelfs geen lootjes getrokken.’, gaat ze verontwaardigd door. ‘Koop maar iets voor wie je wil, werd er gezegd. Hij was zo teleurgesteld. Daarom zijn we woensdag gezellig samen naar het winkelcentrum gegaan. Het was erg gezellig trouwens.’

‘Zullen we het Sinterklaashuis nog ingaan?’, vroeg ik toen we klaar waren of ben je daar nu te groot voor? Dat wilde hij wel. Het huis stond er voor het eerst, dus Roel was best nieuwsgierig.’

‘Ik heb erover gelezen!’, zegt juf Jedermann. ‘Hoe was het?’

‘Heel leuk opgezet. Je kon er knutselen en geschminkt worden. Roel heeft zonder een spier te vertrekken zijn Pietendiploma aangenomen, omdat hij een paar pakjes in de schoorsteen had gegooid.’

Oma lacht nog als ze eraan terugdenkt.

‘En aan het eind van alle activiteiten zat Sinterklaas te wachten. Die kreeg natuurlijk een hand van ons. Maar we schrokken wel een beetje.’

‘Zo Roel, ben je met oma Alders op stap?’, zegt Sinterklaas ineens als we komen aanlopen. Hè? Zelfs ik was verbaasd. Ik keek naar zijn ogen, maar herkende hem niet.

‘Hoe kan hij nou weten wie wij zijn?’, vroeg Roel bedremmeld.

‘Tja, dat vraag ik mij ook af. Zou hij dan toch bestaan?’, flapte ik eruit. Dat had ik misschien beter niet kunnen zeggen, want hij is er nog steeds mee bezig. 

 

‘Weet je’, vertrouwt ze juf Jedermann toe, ‘ik voel me zelf ook een beetje ongemakkelijk. Ik weet nog steeds niet wie het was.’ 

Juf Jedermann glimlacht. Een onvergetelijke middag dus, waar je nog jaren later in geuren en kleuren over kunt vertellen. Precies wat Roel nodig had. Goed gedaan Sinterklaas.

In: Juf Jedermann 


Tags: sinterklaas 
blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

Loading

Ja, stuur mij een mailtje als er

een nieuwe blog is geplaatst!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 70 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

In verband met een fusie van twee scholen en een overschot aan personeel is ze gestopt met werken. Ze heeft een 41 jarige onderwijscarrière achter de rug.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!