De Pabo

Gepost door Joke de Bruijn op maandag, februari 17, 2014 Onder: Juf Jedermann

 

‘Hallo’, zegt de stagiaire als ze langs de voetballende jongens loopt.

Alle jongens zijn op slag vergeten dat ze liever nog even buiten waren gebleven. Geen wonder, het is een prachtige meid, slechts een paar jaar ouder. Ze doen zelfs de deur voor haar open. Hè? Dus ze weten wel hoe het hoort! Als ze voor de klas op de bijgeschoven stoel gaat zitten, zijn ze niet meer bij haar weg te slaan.

De meisjes kijken wat kritischer, maar kunnen op het eerste gezicht weinig ontdekken waar ze aanmerkingen op zouden kunnen maken. Die merkkleding is precies hun smaak, haar sportschoenen zijn ook hún favoriete merk en het mobieltje dat ze even later uit haar tas te voorschijn haalt om te kijken hoe laat het is, is het nieuwste van het nieuwste. Nu valt de hele groep als een blok voor haar. Nee, deze stagiaire kan voorlopig niet meer stuk.

‘Dit is onze nieuwe stagiaire’, zegt Trix als ze allemaal in de kring zitten om de dag te beginnen. ‘Ze zal zich even aan ons voorstellen en wat meer over zichzelf vertellen en daarna mogen jullie vragen stellen als er iets is wat je nog graag wil weten.’ Groep 8 is een en al aandacht.

‘Ik heet Theresa van Aalburg’, begint ze. De jongens proeven de naam als het ware op hun tong. De meisjes zouden op slag ook wel Theresa willen heten, al was het alleen maar om de interesse die zo’n naam wekt. Dan heeft iedereen zijn aandacht er weer bij.

Theresa gaat verder: ‘Ik kom van de Pabo en ……’ Verder komt ze niet, want Raymond zegt enthousiast:

‘Hé, daar bestelt mijn moeder haar strings!’


In: Juf Jedermann 


Tags: stagiaire  pabo 
blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 76 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, jeu de boules, 
tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!

Mooi en gezondMooi en gezond