De Jeugd van vroeger - Zomerblog

Gepost door Joke de Bruijn op zondag, juli 31, 2016 Onder: Juf Jedermann


Er wordt voor het eerst een mosselavond georganiseerd en de opkomst is groot. Samen eten is altijd gezellig en goed georganiseerd op de camping.

Als juf Jedermann arriveert is het in de kantine al aardig vol, maar op het terras is nog ruimte genoeg. Al snel komen er kennissen en vrienden bij haar zitten.  

Terwijl haar bord met mosselen wordt gevuld, kijkt ze met afgrijzen toe hoe het water uit de volgende mosselton op de jeu-de-boules-baan wordt leeg gegooid. Alsof het nog niet genoeg geregend heeft! En als ze even later weer terug bij haar tafel is met haar mosselen en andere lekker dingen, vertelt ze het aan de organisator van de jeu-de-boules-toernooien, die naast haar zit. Hij gaat polshoogte nemen, maar er is niets aan te doen. Zo’n ton met water is niet te tillen. Ze kunnen alleen maar hopen op een paar droge, zonnige weken tot de kampioenschappen voor de wisselbeker. Helaas is de werkelijkheid anders, er wordt nog het nodige aan regen verwacht.  

‘Moet ik ze boos toespreken?’, vraagt hij juf Jedermann als ze met z’n allen zitten te genieten van hun maaltijd. Een groep kinderen heeft net de banen - die hij herhaaldelijk met veel moeite egaliseert - als speelterrein toegeëigend. Ze spelen leuk, dat wel.

Misschien hebben ze geen idee wat ze doen. Ik zou het eerst even uitleggen, is de algemene mening.

Hij staat op en gaat een praatje met de kinderen maken.

‘Geen punt hoor’, zeggen ze, ‘dat wisten we niet.’ en zonder morren gaan ze náást de banen verder.

En dan staat er ineens een knul van een jaar of acht te dansen op de tafeltennistafel. Even overweegt ze om erheen te lopen, maar besluit dan om het niet te doen. Wel slap en een lui misschien, maar moet ze de rest van haar leven op andermans kinderen blijven letten? Haar tafelgenoot twijfelt, maar deze keer blijft ook hij zitten. Al na een paar minuten is de tafeltennistafel leeg.

Die jeugd van tegenwoordig valt wel mee. De jeugd van vroeger is een ander verhaal, denkt ze als er weer een ton met water op de baan wordt leeggekiept. 

In: Juf Jedermann 


Tags: zomerblog  camping  jeugd van tegenwoordig  jeugd van vroeger 
blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 76 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, jeu de boules, 
tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!

Mooi en gezondMooi en gezond