Buurvrouw

Gepost door Joke de Bruijn op zondag, januari 26, 2014 Onder: Juf Jedermann

 

‘Júf, kijk eens hoe mooi!’

‘Juf, ik begrijp die som niet.’

‘Juf, mag ik even …’

‘Ju-uuuf, Henri plaagt me. Hij zegt dat ….’. Heeft ze slecht geslapen? Problemen? Komt het door de grote groep? Geen idee, maar ze wordt er vandaag gillend gek van! Op de een of andere manier hoort ze alleen nog maar het woordje juf.

‘Luister eens even’, zegt ze daarom vriendelijk als ze ieders aandacht heeft. En ze legt het uit. Het bericht wordt met begrip ontvangen. ‘Maar juf’, zegt Wijnand en iedereen schiet in de lach omdat hij het wéér zegt, ‘wat moeten we dan zeggen?’ Dat maakt niet zo uit, zegt juf Jedermann nadenkend, ‘voor mijn part zeg je vandaag buurvrouw of tante, maar geen juf.’ Op sommige gezichten verschijnt er een glimlach. Dat kan nog wel eens leuk worden. Op andere gezichten ziet ze een blik van ‘wat krijgen we nou?’ Terecht natuurlijk. Het slaat nergens op. Maar dan volgt er een weldadige stilte als ze weer verder gaan, heerlijk! Iedereen werkt, niemand vraagt en zelfs het woord buurvrouw of tante komt niet over hun lippen.

Ja hoor, de deur gaat weer eens open, waarschijnlijk al voor de twintigste keer vandaag. Als de directeur naar haar toe loopt, zegt hij: ‘Juf’… Verder komt hij niet. De klas begint te schateren van de lach. Juf Jedermann kan het niet laten, ze lacht nu zelf ook mee. De arme man kijkt verstoord op. Wat gebeurt er? Hij begrijpt er niets van.

Wijnand vindt het zielig. Hij fluistert: ‘U zegt juf, daarom moeten ze lachen.’

‘Wat moet ik dan zeggen?’, vraagt hij verbijsterd.

‘Buurvrouw of zo’, zegt Wijnand bloedserieus en de rest van de groep knikt.

Ze heeft straks in ieder geval nog iets uit te leggen.


In: Juf Jedermann 


Tags: juf  glimlach  directeur 
blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 76 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, jeu de boules, 
tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!

Mooi en gezondMooi en gezond