Bezoek - Zomerblog

Gepost door Joke de Bruijn op maandag, augustus 3, 2015 Onder: Juf Jedermann

‘Ik maak vandaag de boot in orde’, zegt haar buurman op de camping. Ik ga morgenmiddag varen met Cat en de drie meiden.’

Hij staat altijd voor haar klaar, maar nu even niet. Herrieachtige bezigheden zoals boren, zagen en timmeren zijn verboden in het hoogseizoen en Juf Jedermann heeft een logee.

‘Komen ze nog kennis maken en de caravan bekijken?’, vraagt juf Jedermann, die al veel verhalen over zijn kleinkinderen heeft gehoord. 

Juf Jedermann heeft een prachtig chaletje gekocht, al blijft ze het hardnekkig caravan noemen. Ze is er zó trots op. Ze wil hem aan iedereen laten zien. Dankzij hem en de hulp van haar zoon en enkele andere goede vrienden, kan ze nu al van de luxe en de ruimte genieten. Dat zou haar in haar eentje nooit gelukt zijn. 

De volgende middag is haar tuin druk bevolkt. ‘Mogen we nu de caravan zien?’, vraagt het drietal ongeduldig als ze zich voorgesteld hebben. Die van opa hebben ze al bekeken, nu die van haar nog. Maar nee, eerst moet het meegebrachte brood en drinken op en stilzitten valt niet mee voor die levenslustige meiden. Hun moeder vindt de schoolvakanties niet zo’n succesuitvinding zegt ze uit de grond van haar hart. Juf Jedermann natuurlijk wel, maar ze zegt niets. Ze kan zich er wel iets bij voorstellen bij deze drie ondernemende en duidelijk aanwezige, maar hartverwarmende slimmerds tussen drie en zeven jaar.

Eindelijk is het dan zo ver. De rondleiding kan beginnen. De kattenbak en de bakjes met eten en drinken vallen als eerste op.

‘Heb jij ook katten?’ is de eerste vraag als ze binnenkomen. ‘Ik heb er één en ze heet Chippie*.’ Dat kunnen ze wel onthouden. 

Op naar de woonkamer, een imponerende ruimte waar juf Jedermann elke dag nog van geniet. Het maakt niet meer uit of het regent of niet. Ze kan iedereen ontvangen, binnen of buiten. Daarna is de logeerkamer aan de beurt. Hier is ze ook zo blij mee. De bagage staat uit het zicht en de woonruimte hoeft niet meer overhoop gehaald te worden om een bed te creëren.

‘Hier heeft Ria een paar nachtjes geslapen.’, zegt ze. ‘Vandaag gaat ze weer naar huis.’

De meiden zijn oprecht geïnteresseerd als ze een voor een de vertrekken laat zien. Zelfs de kast waarin de geiser hangt, krijgt hun volledige aandacht. Daar staat het kattenvoer. Uiteindelijk - na de slaapkamer en de badkamer bekeken te hebben - komen ze allemaal weer naar buiten. 

‘Vonden jullie hem mooi?’, vraagt Ria, die rustig met hun opa buiten is gebleven. De jongste van het stel zet nog net niet haar handen in haar zij als ze voor Ria gaat staan en pinnig zegt: ‘Waarom heb jij je bed niet opgemaakt?’

*http://bit.ly/1OTBqu1

In: Juf Jedermann blog comments powered by Disqus

 

Juf Jedermann Blog Update
Heb jij ook genoten van dit verhaal? Meld je dan (net als 101 anderen) direct GRATIS aan voor de Juf Jederman Blog Update.

Vul hier links je voornaam en emailadres in en ontvang één keer in de week een nieuw verhaal van Joke de Bruijn!

 

Joke de Bruijn woont in het westen van Nederland en is 76 jaar. Ze heeft één zoon en ze is gek op haar aanlooppoes Chippie. Er is pas op latere leeftijd ontdekt dat ze ADD heeft.

Joke heeft heel veel hobby’s: lezen, puzzelen, computer, creatieve dingen, fietsen, zwemmen, jeu de boules, 
tekenen, knutselen, op vakantie gaan en ze is ook nog actief op diverse onderwijsfora.

Ze zal onder de titel De avonturen van juf Jedermann verhalen schrijven die 'iedereen' die in het onderwijs werkt, meegemaakt zou kunnen hebben.

Namen van leerlingen, ouders en leerkrachten zijn veranderd en mocht je jezelf herkennen dan berust dit (waarschijnlijk) op toeval.

 Word Ook Fan!

Mooi en gezondMooi en gezond