Werken in het onderwijs

Gepost door Mirjam de Goey op maandag, mei 19, 2014 Onder: Dagboek van een startende leraar


De korsten lopen vanuit zijn mond zijn neus in. ‘Krentenbaard’ zegt hij. In pauze Google ik hoe besmettelijk dat ook alweer is. ‘Snot!’, roept een kleuter. Het groene snot zit op zijn wang, kin en tafel. ‘Ik ben klaahaaar’ , roept weer een andere kleuter. ‘Ja en?’ Zeg ik.
‘Jij moet mijn billen afvegen’. ‘Nee .‘ Zeg ik. ‘Dat moet je nu echt zelf doen. Je zit nu op school’. ‘Maar ik kan het niet’. ‘Probeer het maar, ik kijk wel of het goed gaat’. ‘Ja, je doet het heel goed’, lieg ik. ‘Was je wel je handjes even?’


Met haar feestmuts staat ze trots voor me. ‘Deze cakejes heb ik zelf gebakken’ zegt ze terwijl ze diep in haar neus graaft. ‘Oo, lekker’ zeg ik terwijl mijn neus langer wordt. In mijn kring meurt het opeens verschrikkelijk. ‘ Juf, ik heb in mijn broek gepoept’. Haar diarree loopt van rug tot teen.
 

Diezelfde dag is mijn kapster al volop aan het knippen als ze acuut stopt. ‘Luizen’, zegt ze. ‘Wij hebben hier een policy’ en voor ik het weet sta ik een paar minuten later met een half geknipt kapsel buiten. Bedankt kinderen. Gelukkig maar dat jullie juf het zo naar haar zin heeft. Want ‘getverdemme’ wat is dat werken in het onderwijs toch heerlijk!

In: Dagboek van een startende leraar 


Tags: krentenbaard  krentenbaard besmettelijk  werken in het onderwijs 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Mooi en gezondMooi en gezond