Vergeet jezelf niet!

Gepost door Joke de Bruijn op woensdag, september 5, 2012 Onder: WerkdrukDruk, druk, druk. Voor je het weet zit je weer volop in het hectische schoolleven, want in het onderwijs heb je  geen baantje van acht tot pakweg vier. Voorbereidingen, corrigeren, vergaderingen, gesprekken en cursussen kosten al een hoop van je vrije tijd, maar de overige bijkomende zaken zijn de grootste slok-ops.  Volgens mij is er geen beroep ter wereld waarin mensen buiten hun werkuren zo veel tijd (en geld, maar dat terzijde) aan hun werk besteden of het zou iemand moeten zijn die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt.

Daarom wil ik je er aan het begin van dit schooljaar op wijzen de belangrijkste dingen in het leven nooit uit het oog te verliezen, hoe druk je het ook hebt. Dit filmpje kan tevens in het (voortgezet) onderwijs dienst doen als inleiding voor lessen sociale vaardigheden, filosofie en/of godsdienst.

Joke de Bruijn


Ps. De tekeningen komen uit het boek Be Happy: A Little Book To Help You Live A Happy Life door Monica Sheehan, ISBN: 0762429623 De muziek is Cuore Di Sabbia (Sand heart) van de cd Mine Vaganti . De samensteller van de video is onbekend.

In: Werkdruk 


Tags: hectisch  werkuren  sociale vaardigheden  filosofie  godsdienst 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
Loading

 

Niks Missen? Like Mij