Trotse juf

Gepost door Mirjam de Goey op zondag, mei 25, 2014 Onder: Dagboek van een startende leraar

Mijn kleutertjes doen al een langere tijd een beetje mal. 'Wij gaan onze jassen pakken' roep ik. Hup daar gaan  ze. Zonder duwen, trekken, sjorren komen zij braaf terug met hun jassen en gaan netjes op hun stoeltjes zitten. Ik check de gang voor de zekerheid even of daar niet een platgedrukte kleuter ligt. Zoals ik al dacht ging dit net als de afgelopen week zeer gestructureerd. 'Ga met je hulpmaatje in de rij staan' en daar staan ze alweer. 

Serieus kijken die kleine koppies mij aan. 'Waarom lach jij' vraagt een kleuter. Zonder dat ik het door heb sta ik hardop te lachen. 'Ik vind jullie zo knap', zeg ik. Ik meen het, zij weten het en ik zie ze gloeien van trots. 

Die kleine regeltjes die voor een startende juf in eerste instantie zo onbelangrijk lijken maar juist zo belangrijk zijn, lijken het schorriemorrie ineens door te hebben. 'Loop maar jongens' ga ik giebelend verder. Daar lopen ze, twee aan twee keurig in de rij. Het lijkt mijn eigen kleine militaire colonne wel. 

Vanaf de zomervakantie heb ik ze flink getraind en het harde werken wordt nu beloond. Bij al mijn vijfentwintig kleuters stop ik flink wat veren in het achterwerk want ik weet dit duurt maar even. Nog even en dan komt er weer een drukke periode, vergeten we alles en zullen we zo af en toe weer eens lekker ongestructureerd elkaar de hersens in slaan.

In: Dagboek van een startende leraar 


Tags: kleuters  structuur  hulpmaatje  gestructureerd 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Bol AlgemeenBol Algemeen