Scheiden En Kind (deel 6)

Gepost door Ralph op zaterdag, augustus 25, 2012

 

Wat kan jij doen als leerkracht?

De school heeft de taak stagnerende leerlingen binnen haar grenzen te helpen. Ouders hebben de school uitgekozen en opdracht gegeven een deel van de opvoeding over te nemen. De school mag dus niets doen waar de ouders niet achter staan. Kinderen die betrokken zijn bij een echtscheiding kampen met verschillende problemen, die elk om een andere aanpak vragen.

 

Vinger aan de pols

De leerkracht dient het gedrag van het kind goed in de gaten te houden. Hij kan slechts begeleiden en zonodig hulp van externe deskundigen inroepen.

 

Meervoudig loyaal richting kind

Het is van groot belang dat de leerkracht (of een andere begeleider) meervoudig loyaal probeert te zijn in de gesprekken met het kind. Dit betekent dat hij het kind nooit mag vragen om een ouder af te vallen, of mee mag gaan in een afwijzing van een ouder door het kind. Hij mag geen partij kiezen en heeft tot taak de belangen van alle betrokkenen te behartigen.
 

Bovenstaande tekst komt uit diverse (internet)bronnen. Ik heb geprobeerd de belangrijkste zaken op te schrijven. Aanvullingen en op- of aanmerkingen zijn altijd welkom. Zo helpen we elkaar. Dankjewel.

Gerelateerde Artikelen: Scheiden En Kind (deel 1) en Scheiden En Kind (deel 2) en Scheiden En Kind (deel 3) en Scheiden En Kind (deel 4) en Scheiden En Kind (deel 5) en Scheiden En Kind (deel 6, einde)


Tags: scheiden  scheiden en school  echtscheiding  basisschool en scheiden  kind en scheiden 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Bol AlgemeenBol Algemeen