Positief nieuws: workshop over pesten

Gepost door Joke de Bruijn op maandag, september 24, 2012 Onder: Positief Nieuws

Pestgedrag. Als je het zelf vroeger aan den lijve hebt ondervonden, weet je als geen ander welke littekens pesten achterlaat. Dan heb je er zeker alles voor over om er een eind aan te maken. En hoe moeilijk dat is, weten we allemaal. Er hoeft maar iets te veranderen en het begint opnieuw. Misschien is het daarom wel tijd voor een benadering vanuit een ander perspectief en dus tijd voor een workshop in .. de Apenheul.

De Apenheul? Maar dan hebben we het toch over apen?  Juist. Pestgedrag zien we namelijk ook bij apen en het blijkt een sterk natuurlijke basis en functie te hebben. Het gedrag van apen helpt deelnemers om op een andere manier naar pesten te kijken om zo een opening te bieden voor nieuwe oplossingen.

Daarom wordt er in de Apenheul op 26 september gestart met workshops speciaal voor leerkrachten. Tijdens die workshops worden de apen geobserveerd en ontdekken leerkrachten op welke wijze kennis en ervaringen uit de biologie en dierentuinen kunnen bijdragen aan de aanpak van het pesten op school. Op 26 september wordt ook het bijbehorende  boek Pestkop-apenkop gepresenteerd. Het boek Pestkop-apenkop is via deze link te bestellen. Let op! Dit is een affiliate link. Wat is een affiliate link?

Het lijkt me een goed idee voor een studiedag of een leerzaam en betaalbaar teamuitje. Interesse? Kijk dan op www.apemanagement.nl  

In: Positief Nieuws 


Tags: pesten  pestgedrag  aap  apen  workshops  pestkop-apenkop 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Bol AlgemeenBol Algemeen