Poep, plas en snot

Gepost door Mirjam de Goey op donderdag, maart 6, 2014 Onder: Dagboek van een startende leraar

 

De redactie van Schooljournaal had mij gevraagd wat minder over poep, pies, snot en mijn scharrels te schrijven. Dat laatste ben ik wel met ze eens. Zelf raak ik ook best vermoeid van mijn liefdesleven. Laat staan mijn lezers. Door de opmerking van de redactie kwam ik er wel achter dat ik niet alleen graag schrijf, maar ook graag praat over poep en plas. Voor mij het bewijs hoe zeer ik op mijn plaats ben bij de kleuters.

Zelfs tijdens het afnemen van de Citotoets voert mijn favoriete gespreksonderwerp de boventoon. Tegelijkertijd vond ik dit ook een goed moment om eens na te denken of wij met het toetsen niet te veel van onze kleuters vragen. Juf: ‘Jongens, pak je potlood en sla je boekje open op de bladzijde waar het vogeltje staat.’ Kleuter1: ‘Juf, ik moet poepen. ‘Ik: ‘Ga maar snel, dan wachten wij even.’ (Wacht…wacht…wacht…wacht).

Ik: ‘Hebben jullie allemaal de bladzijde met het vogeltje voor je?’ Kleuter2: ‘Juf, er zit een vlieg in de klas’. Kleuter3: ‘misschien is het een weps?’ juf werkt vlieg, wesp, whatever, de klas uit. ‘OK, leg allemaal je hand op de bladzijde met het vogeltje. ‘Kleuter4: ‘Juf, ik heb in mijn broek geplast.’ Juf: zucht…

Kortom zolang ik voor groep 1/2 sta lijkt het mij vrijwel onmogelijk om niet over poep, plas en snot te schrijven. Ook dat is werken in het onderwijs en ik hou ervan.

Mirjam de Goey (35) is leerkracht groep 1/2 van basisschool De Notenkraker in Amsterdam. Bovenstaande column verscheen ook in het CNV Onderwijsvakblad ‘Schooljournaal'.

In: Dagboek van een startende leraar 


Tags: poep  plas  snot  kleuters  citotoets  citotoets kleuters 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Bol AlgemeenBol Algemeen