Op zaterdag naar school (Time Management Tip)

Gepost door Ralph op zaterdag, maart 9, 2013 Onder: Time management

Vandaag ben ik op zaterdag naar school gegaan. Dit gebeurt ongeveer één keer in het schooljaar. Het klinkt raar, maar het beviel eigenlijk ontzettend goed. Het was toch een saaie en druilerige dag. Met een lekker Lentezonnetje was ik echt niet gegaan.

 

Mijn grootste tip voor jou is eigenlijk heel simpel. Plan vooraf wat je allemaal wilt gaan doen.

Ik wist op vrijdagmiddag al zeker dat ik op mijn vrije zaterdag naar school zou gaan voor mijn rapporten, nakijkwerk, onderwijskundig rapport voor het VO, etc.

 

Ik heb vrijdagmiddag mijn hoofd helemaal leeg gemaakt door alles wat ik nog moest doen op het bord te kliederen met rood. Op de foto zie je mijn whitebord (hangt naast mijn digibord) en je ziet dat mijn kladschrift niet te lezen is… :)

 

Aan het einde van de vrijdagmiddag was ik helemaal gaar van een drukke week. Had weinig puf meer om ook maar iets te doen. Toch gebruikte ik mijn duffe hoofd toen nuttig door alles wat nog gedaan moest worden op te schrijven.

 

Zo begin ik de zaterdagochtend zeer productief. Ik kijk op het whitebord en start met het belangrijkste. Stel je voor dat ik op de zaterdagochtend nog moet gaan bedenken wat ik allemaal nog moet doen. Zonde van de tijd die ik daaraan spendeer toch?

Mijn tip samengevat: Aan het einde van je (school)dag maak je een lijstje met zaken die je nog moet doen. Op die manier kun je de ochtend erna direct met het meest nuttige starten!

Wat is het trouwens heerlijk om de dingen die je hebt gedaan door te strepen. Wat een voldaan gevoel had ik vandaag! Bewaar lijstjes maken dus voor je meest duffe en uitgebluste momenten.

In: Time management 


Tags: time management  op zaterdag naar school  plannen  lijstjes  afstrepen  voldaan gevoel 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Bol AlgemeenBol Algemeen