Nieuw Lettertype Voor Dyslectici (Positief Nieuws)

Gepost door Joke de Bruijn op zondag, oktober 7, 2012 Onder: Positief Nieuws

Voor haar masterthesis deed Renske de Leeuw(UniversiteitTwente) eind 2010 op kleine schaal onderzoek of dyslectici profijt hebben van een lettertype dat speciaal voor hen ontworpen is. Zij gebruikte hiervoor het font Dyslexie. Lang niet alle dyslectici bleken beter of sneller te kunnen lezen met dit lettertype. Logisch, elke dyslecticus heeft weer andere kenmerken en leesproblemen.

In de afbeelding zie je een nieuw lettertype van Abelardo Gonzalez. Dit font is ontwikkeld in samenwerking met onderwijskundigen en zou nog beter in staat zijn om mensen met dyslexie te helpen. In nog geen jaar tijd is OpenDyslexic zo’n 30.000 maal gedownload. Het onderscheidt zich onder andere van andere lettertypes door dikkere lijnen, die naar beneden toe zelfs nog wat ‘zwaarder’ worden. OpenDyslexic is gratis te downloaden. 

iPhone en iPad
Het font is al opgenomen in het programma Instapaper waarmee je webpagina’s kunt opslaan op je harde schijf. Gonzalez is tevens de ontwikkelaar van de app openWeb. Als je deze app op je iPhone of iPad installeert, zetten de browsers de tekst om in OpenDyslexic.

Zelf kan ik het niet beoordelen, maar http://www.dafont.com/open-dyslexic.font?text=Ik+vind+dit+een+positief+bericht  als er iemand mee geholpen zou kunnen worden.

In: Positief Nieuws 


Tags: renske de leeuw  dyslexie  lettertype  iphone  ipad 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Mooi en gezondMooi en gezond