Net Als Iedereen

Gepost door Joke de Bruijn op maandag, december 10, 2012 Onder: Algemeen

Juf Jedermann, de juf die de hoofdrol speelt in de ‘Juf Jedermann Blogs’, wordt af en toe op een voetstuk gezet en bewonderd. Onterecht vind ik, want bij haar gaat het net als bij iedere andere leerkracht die voor de klas staat. Soms lukt iets niet, soms gaat iets goed en meestal gaat alles gewoon z’n gangetje. Ze heet niet voor niets juf Jedermann!

En wat er ook gebeurde, ze heeft ervan geleerd. De eerste serie verhalen voor Positief Leren is ontstaan door te noteren wat goed is gegaan.

Maar juf Jedermann’s tweede naam is ‘Anders’ (geen familie van Hans). Als juf met ADD is ze NIET net als iedereen. Ze loopt regelmatig tegen haar beperkingen aan en moet veel harder werken om hetzelfde te bereiken als andere leerkrachten. Dat maakt haar wel eens wanhopig, vooral omdat ze pas heel laat achter de oorzaak komt.

Daarom heb ik besloten naast de eerste serie blogs een tweede serie te schrijven die soms een stuk ironischer en/of kritischer is. Die blogs zijn in ieder geval korter, omdat ze meer aan de verbeelding van de lezer overlaten. Het meest opvallende is echter dat juf Jedermann regelmatig fouten maakt, niet altijd slim handelt en tekortkomingen heeft.

Geen superjuf dus en ook geen  eeuwige brokkenpiloot, maar iets daar tussenin. En dat is dan toch weer net als iedereen.

De blogs oude stijl zullen vanaf nu afgewisseld worden met de blogs nieuwe stijl. Ik hoop dat jullie ook deze blogs waarderen. Bekijk ze nu via http://www.positiefleren.nl/superjuf.php 

In: Algemeen 


Tags: superjuf  joke de bruijn  nieuwe blogs  add  tekortkomingen 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Bol AlgemeenBol Algemeen