Leuk – Niet Leuk – Leuk

Gepost door Ralph op zondag, februari 3, 2013 Onder: Evalueren

Wat bij mij in de klas enorm goed werkt is ‘leuk - niet leuk – leuk’. Deze evaluatievorm (‘Leuk – niet leuk – leuk’) komt niet zomaar uit de lucht vallen. In 2004 kwam ik hiermee voor het eerst in aanraking.

Na het behalen van mijn Pabo diploma ben ik niet direct als leerkracht begonnen. Eerst wilde ik nog een beetje van de wereld zien. Eigenlijk heb ik dit gevoel nu nog steeds wel. Ik had in 2004 niet gedacht dat ik in de zomer van 2012 weer naar Amerika zou gaan. (En ik wil echt nog wel een derde keer, haha).

Terug naar de lente van 2004. Het maakte mij niet eens zoveel uit waar ik naar toe zou gaan. Via via kwam ik in contact met iemand die al drie zomers achter elkaar, als counseler, naar een Summercamp in Amerika ging.

Dit leek mij ook wel iets. Na mijn studentenleven (wat een mooie tijd én wat is dit alweer lang geleden) had ik weinig geld, sterker nog ik moest zelfs geld terug betalen aan de Informatie Beheer Groep. Het ticket naar Amerika werd voor je betaald en je kon daar ook nog een klein beetje verdienen. Tevens was het eten en drinken ook inclusief voor counselers.

Mijn camp was in het Noorden van Amerika. Echt ‘in the middle of nowhere’. De dichtstbijzijnde stad was 80 kilometer van ons vandaan. Ik heb dus uiteindelijk geld overgehouden om na mijn “campmaanden” zelf verder te trekken naar andere gebieden van Amerika. Ik kan het iedereen aanraden. Het zelf rondtrekken, maar ook de ervaring die je opdoet met diverse kids tijdens je kampdagen.

Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met ‘like – don’t like – like’. Tijdens iedere activiteit werd er op deze manier geëvalueerd. En dit werkt uitstekend. Kinderen kunnen aangeven wat ze heel erg leuk vinden. Daarna volgt er vaak een kritische “niet leuk”. Daarna, én daar ben ik zo’n fan van, wordt er afgesloten met wat ze weer “leuk” vonden.

Een ideale manier om te evalueren. Dit doe ik dan ook vaak met de kids uit mijn groep!

Zal de oprichter van facebook.com ook een Summercamp hebben meegemaakt? Door facebook.com gebruik jij vast ook vaak de ‘vind ik leuk’ knop. Ik hoop dan ook dat je vaak op de ‘vind ik leuk’ knop klikt :)

Ben jij al lid van mijn facebookpagina? Klik hier om lid te worden van mijn facebookpagina…

In: Evalueren 


Tags: evalueren  evaluatie  facebookpagina  evaluatievorm  summercamp in amerika  leuk 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
Loading

 

Niks Missen? Like Mij