Hoe doen leraars dat?

Gepost door Ralph op woensdag, november 26, 2014 Onder: Onderwijstip

Hoe doen leraars dat?


Als jij op zoek bent naar een vernieuwend onderwijsboek dan is dit een aanrader.
Een leuk en leerzaam onderwijsboek geschreven door de Belg Jeroen Reumers. Hij is twintig jaar actief als leerkracht en heeft drie puberdochters. Al zijn bevindingen, ervaringen en ideeën heeft Jeroen gedeeld in zijn boek. 

Onderweg naar Groningen (en terug) heb ik op de achterbank van de auto het boek in één adem uitgelezen en heb vaak hardop gelachen om het verhaal van Jeroen. Wat heerlijk om een rit van 480 kilometer nuttig en vrolijk in te vullen. 

Vooral de ezelsbruggetjes in het boek zijn geweldig! Ik gebruik altijd om de windstreken te onthouden: Nooit Op Zondag Werken voor Noord, Oost, Zuid en West. Jeroen heeft het dan over ‘Nieuwe Onderbroeken Zijn Wit’. Of een ezelsbruggetje voor de juiste spelling van het lastige woord; interessant. ‘Een interessant meisje met één rokje en twee sokjes’. 

De officiële titel van het boek is: Hoe doen leraars dat? (en wat kan ik daar als ouder van leren?). Jeroen deelt veel tips uit aan ons als leerkracht, maar onder het kopje ‘onze tips’ geeft hij ook de ouders van nu goede tips en prima aanwijzingen. 

Ik heb echt letterlijk het gevoel gehad dat ik over zijn schouder kon meekijken tijdens het lezen. Veel heb ik al in de praktijk toegepast en… het werkt! Vooral zijn tips voor de tussendoortjes, om even te ontspannen en de aandacht weer bij de les te krijgen, zijn helemaal top. 

Het enige minpuntje dat ik kan opnoemen, zijn de Belgisch Nederlandse zinnen in het boek die ik soms moest ontrafelen. Af en toe was het gewoon iets langer nadenken. Een bib is bijvoorbeeld een bieb en de normaalschool was vroeger de lerarenschool in België. 

Verder vind ik het een prima naslagwerk waarin je veel ideeën vindt. Het is direct toepasbaar, zeer up-to-date (het gebruik van een smartphone) en alles uit het onderwijs komt aan bod. Van speelplaatsconflicten tot aan oudercontacten. 

Als je het boek (écht een aanrader!) van Jeroen wilt bestellen kan dat door te klikken op deze link van bol.com.

In: Onderwijstip 


Tags: hoe doen leraars dat?  onderwijsboek  jeroen reumers 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
Loading

 

Niks Missen? Like Mij