Gouden Tips Voor Een Positief Klassenklimaat #3

Gepost door Ralph op zaterdag, juni 8, 2013 Onder: Positief Klassenklimaat


Bedenktijd (of denktijd)

Als je bekend bent met coöperatief leren weet jij precies wat bedenktijd (of denktijd) is.Probeer dit zoveel mogelijk toe te passen. Ben jij iets minder bekend met coöperatief leren klik dan op de volgende link voor een korte samenvatting: coöperatief leren in het basisonderwijs.

Bouw jij bedenktijd in?

Geef je kids in de klas dus meer tijd om na te denken voor ze een vraag beantwoorden.Premie op snelheid is namelijk een premie op niet goed nadenken.

Kijk ook eens kritisch naar de aanpak van ‘vinger opsteken’. In plaats daarvan kan jij je kids ook even kort in tweetallen laten overleggen (dit is de werkvorm tweepraat bij coöperatief leren) om tot een goed antwoord te komen. Daarna is een vinger opsteken niet eens meer nodig. Iedereen heeft overleg gehad en is tot een antwoord gekomen. Daardoor kan jij iedereen uit je klas een beurt geven en is ‘vinger opsteken’ niet eens meer nodig. Moet jij eens kijken wat dit doet met de betrokkenheid in je klas!

Voor nog meer tips kun je hier aan de rechterkant mijn Ebook '150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Gratis downloaden.

Klik op de volgende links voor mijn Gouden Tips Voor Een Positief Klassenklimaat #2 en Gouden Tips Voor Een Positief Klassenklimaat #1…

In: Positief Klassenklimaat 


Tags: positief klassenklimaat  denktijd  bedenktijd  coöperatief leren  betrokkenheid  vinger opsteken 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Bol AlgemeenBol Algemeen