Goed Groepsgevoel & Fijne Dagen

Gepost door Ralph op zondag, december 23, 2012 Onder: Tips Voor In De KlasYes! Eindelijk kerstvakantie. Ik heb genoten van de decembermaand, maar wat is het een heftige en drukke tijd. Niet alleen voor de kids, maar ook voor jou!

 

Goed groepsgevoel

Ik hoop dat je hebt kunnen genieten van al die mooie momenten met je groep. Eén moment blijft me vanaf nu eeuwig bij! Tijdens het kerstdiner met mijn 7/8 mocht ik de champagne (gekregen van een ouder) ontkurken. Wat een te gek idee en wat een goed groepsgevoel heeft dat gecreëerd.

 

Eindelijk heb ik nu ook meer tijd om mailtjes te beantwoorden. Dat duurde even, sorry. Eén mailtje *over een geheime vriend* wil ik met je delen. De juf die dit mailtje stuurde wil anoniem blijven… Geen probleem, want een stukje van haar mail plaatsen mocht namelijk wel.

 

Preventieve aandacht voor relaties

“Mijn geheime vriend”: Eén leerling krijgt van de leerkracht een speciale munt (of iets anders) en alle andere leerlingen weten niet wie dat is. Deze leerling doet die week heel vriendelijk naar anderen. De klas raadt aan het einde van de week wie ‘de geheime vriend’ was.

 

Wat een leuk en goed idee vind ik dit. Hier ga ik mee beginnen in de eerste lesweek van 2013!

 

Alvast leuke feestdagen en een goed & gezond 2013! Ik vertrek nu naar Spanje en ga daar even niet aan school denken, maar relaxen en ontspannen…

In: Tips Voor In De Klas 


Tags: kerstvakantie  champagne  goed groepsgevoel  preventieve aandacht  geheime vriend 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
Loading

 

Niks Missen? Like Mij