Eigenwijsjes Coachingkaartjes

Gepost door Ralph op maandag, november 12, 2012 Onder: Tips Voor In De KlasVoordat een lesdag begint heb ik me natuurlijk goed voorbereid. Op het whitebord staat wat de planning is voor deze dag. Ik heb gekopieerd wat ik moet kopiëren en ga bij de deur staan om alle leerlingen te begroeten.

De leerlingen en ik kletsen gezellig of de kids gaan lezen. Ouders kunnen nog wat vragen, schoolspullen voor het eerste vak worden uitgedeeld, etc. Aan het begin van het schooljaar hebben de leerlingen en ik iets afgesproken. Wanneer de deur van ons lokaal dichtgaat, moet iedereen echt gaan zitten, de spullen opbergen en naar mij kijken.

Een van de eerste dingen die ik daarna doe is een ´eigenwijsje´ trekken. Een ´eigenwijsje´ is een ´positief coachings kaartje´. Elke dag trek ik een ´eigenwijsje´ voor de hele groep en leer ze hiermee dat ´positief denken´ enorm belangrijk is. In principe heeft elk kaartje wel betrekking op je groep.

 

Ik laat de leerlingen vaak reageren en kijk welk gevoel ze bij een bepaald kaartje krijgen. Niet alleen het gevoel komt aan bod, soms betrek je het op een concrete situatie voor je kids.

Ken je het nog niet? Bekijk de Eigenwijs Coachingskaartjes via deze link.

In: Tips Voor In De Klas 


Tags: eigenwijsjes coachingkaartjes  voorbereiding  positief 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Mooi en gezondMooi en gezond