Doelen stellen in het onderwijs

Gepost door Ralph op dinsdag, januari 13, 2015 Onder: Passie

Hieronder heb ik een video voor je geplaatst. Ik krijg hier echt een warm gevoel van en geniet van iedere seconde. Het is een korte video. Maar voor mij heeft het echt wel een diepere betekenis.

Je ziet een moeder van een 15-jarige zoon in gesprek met Michael Bublé. Ze is opgestaan uit het publiek en heeft maar één doel op dat moment. Haar zoon moet het podium op en moet zingen met Michael.

Wat een lef heb je als moeder om zoiets te doen. Ze stapt echt uit haar comfortzone en doet wat ze zelf wil op dat moment. Ze gaat regelrecht op haar doel af (…en gelukkig pakt het nog goed uit, ‘Sam Can Sing’.)

Had jij dit gedurfd? Kan zoiets in Nederland en België? Veel mensen willen namelijk wel veranderen en zien dingen graag anders. Maar doen er he-le-maal niets aan. Ja, in je hoofd ben je er non-stop mee bezig. Of het voelt vaak als ‘ik ben er druk mee bezig’ en het komt wel goed.

Maar waar wacht je nu eigenlijk op? Wat houdt je tegen? Doe iets. Maak een eerste stap. Doet me nu ook denken aan deze bekende zin van Confucis (filosoof uit China én voorbeeld voor leerkrachten): ‘Elke reis begint met de eerste stap’. Maak dus die eerste stap.

Wil jij een verandering in je klas? Maak een (realistische J) doelstelling (zie: ‘mijn zoon moet met Michael Bublé zingen’) voor je zelf en start. Waarschijnlijk moet je dan af en toe uit je comfortzone stappen als jij je doelstelling belangrijk vindt. En lak hebben aan anderen.

Het is de enige manier. Dit is ook wat deze moeder deed voor haar 15-jarige zoon.

Doe ermee wat je wilt en leuk als je een reactie achterlaat als de bovenstaande video je heeft geraakt…

In: Passie blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Mooi en gezondMooi en gezond