Complimenten Geven In De Klas

Gepost door Ralph op zaterdag, oktober 13, 2012 Onder: Complimenten

 

Positieve verandering
Wanneer de jongens en meisjes uit je klas veel complimenten krijgen zal er een positieve verandering optreden. Bij de ene groep gaat dit natuurlijk wat sneller dan bij de andere groep. Ook zal die verandering bij de ene leerkracht sneller gaan dan bij de andere. Geen probleem, iedereen is uniek, maar geef nooit op! Houd vol!

 

Duidelijker voor de kids
Door jouw complimenten en positieve woorden zal het voor de klas duidelijker worden wat jij van ze verlangt. Ze weten hierdoor heel snel wat wel en wat niet mag. Wanneer je dit structureel vol houdt en geen uitzonderingen maakt, zullen de jongens en meisjes zich veilig en zeker bij je voelen.

 

Waarschijnlijk zullen de resultaten ook verbeteren. In een klas waar de jongens en meisjes zich veilig voelen en zeker voelen wordt gewoon beter geleerd.

 

Een bijkomend voordeel is dat je leerlingen door de complimenten zich meer gewaardeerd voelen door jou. Ze voelen gewoon dat ze iets meer aandacht van je krijgen. Hierdoor proberen ze niet meer op andere manieren (negatieve) aandacht van je te vragen. Ook negatieve aandacht is aandacht voor sommigen.

 

Ik heb nu herfstvakantie en er al weer 9 schoolweken op zitten. Al 25% van het schooljaar kunnen we afstrepen. Wat vliegt de tijd. Gelukkig loopt het tot nu toe prima bij mij in de klas. Ik geniet elke dag van mijn kids.  

In: Complimenten 


Tags: complimenten  complimenten in de klas  positieve verandering  aandacht 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Bol AlgemeenBol Algemeen