Coachen in het onderwijs

Gepost door Ralph op zondag, februari 1, 2015 Onder: Tips Voor In De Klas

Vanaf schooljaar 2004 geef ik al les aan bovenbouwgroepen. De eerste twee schooljaren waren erg zwaar. Wat ben ik blij dat ik in mijn eerste jaren een goede coach had. Gelukkig was deze mogelijkheid er toen ook, anders had ik het misschien niet gered.

Mijn coach (het was en is een ervaren meester/ directeur) en ik kwamen twee keer per week bij elkaar. Dit klinkt heftig, maar vaak waren we binnen 10 minuten alweer klaar. Zijn tips waren zo helder en duidelijk, daar had ik wat aan! Ik kon direct op een positieve manier verder…

Wanneer ik nu terugkijk op mijn eigen ontwikkeling in de afgelopen schooljaren, dat doe ik vaak vanwege mijn POP’s en PAP’s, dan valt het me op hoe belangrijk de rol van een goede coach (mentor of adviseur) eigenlijk is geweest voor me.

Ik schrijf regelmatig een blogbericht (wat ik overigens ook op advies van mijn coach ben gaan doen) en dat is echt ontzettend interessant om op een later moment terug te lezen. Ik hoop dat ik jou daar ook mee help. Tip: gebruik de zoekbalk rechtsboven. Over heel veel onderwerpen heb ik wel iets geschreven.

Voordat ik met PositiefLeren.nl begon, wilde ik in eerste instantie alles op het internet gooien. Om het maar ‘van me af te schrijven’. Echt al mijn frustraties en ergernissen zou ik zo kwijt kunnen. Leek me heerlijk, maar ik kwam snel tot inzicht dat dit niet zo verstandig zou zijn…

Vandaar dat mijn blogberichten al vanaf dag 1 alleen maar positief zijn. Ik schrijf over de zaken die juist wel goed gaan. Ik geef tips, schrijf gratis Ebooks, vertel mijn verhalen aan jou en probeer iedereen positief les te laten geven.

Wat mijn coach toen zei: ‘Leg je enthousiasme vast in je blogberichten zodat jij jezelf en andere bezoekers (JIJ dus!) er later (opnieuw) mee kunt enthousiasmeren...’.

Iemand die zeker een coach nodig heeft, is Juf Leen uit België. Wat zou ik haar graag willen helpen. Oké, het is een bewerkelijke groep, ze heeft veel kids én een klein lokaal. Dit werkt allemaal tegen voor juf Leen. Maar er kan werkelijk geen positief woord vanaf in het eerste gedeelte van de video. Logisch dat je kids zo zijn! Wanneer ik de video bekijk, komen er direct tientallen tips bij mij naar boven. Kijk zelf maar eens. Welke tips zou JIJ juf Leen geven? 

In: Tips Voor In De Klas 


Tags: coachen in het onderwijs  tips  tips voor juf leen 
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
 

Niks Missen? Like Mij

Bol AlgemeenBol Algemeen