ADHD Oorzaken Kinderen

Gepost door Ralph op zondag, juli 1, 2012 Onder: Kennisbank

Men weet niet precies waardoor ADHD veroorzaakt wordt. Het gaat waarschijnlijk om een combinatie van factoren van uiteenlopende aard. Men vermoedt dat er sprake is van een afwijking in de chemische en elektrische werking van de hersenen. De overdracht tussen hersencellen zou niet goed verlopen, of het gebied dat verantwoordelijk is voor het remmen van gedrag functioneert niet optimaal.

 

ADHD en medicijngebruik

Medicijngebruik, het hebben van allergieën of problemen tijdens de zwangerschap en/of de bevalling zouden ook invloed kunnen hebben op het ontstaan van ADHD. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, zijn er geen aanwijzingen gevonden dat bepaalde chemische toevoegingen aan voeding, zoals kleurstoffen, ADHD kunnen veroorzaken.

 

Erfelijkheid en ADHD

Bij ongeveer 40% van de kinderen met hyperactief gedrag speelt erfelijkheid een rol. Een kind ontwikkelt alleen ADHD als het daar aanleg voor heeft. Als het opgroeit in een omgeving met veel stress, onrust of agressie kunnen de problemen zich manifesteren of verergeren. Het is helaas niet mogelijk om precies vast te stellen wat er met een kind aan de hand is.

 

De bovenstaande tekst komt uit diverse (internet)bronnen. Ik heb geprobeerd de belangrijkste zaken op te schrijven. Aanvullingen en op- of aanmerkingen zijn altijd welkom. Zo helpen we elkaar. Dankjewel.

In: Kennisbank 


Tags: adhd  medicijngebruik  erfelijkheid   
blog comments powered by Disqus

 

 

Vond je dit een leuk blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 2247 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips Positief Leren
Loading

 

Niks Missen? Like Mij