Zondebok In Je Klas

Gepost door Scott de Jong op zondag, december 25, 2011 Onder: Zondebok

In bijna iedere klas zitten jongens en meisjes die steeds weer het mikpunt zijn van treiteren, pesten en plagen. Ze krijgen vaak overal de schuld van, ook als er niet eens iets mee te maken hebben gehad.

Een zondebok is al een heel oud begrip. Het begrip komt voort uit de Bijbel. (Het is tenslotte eerste Kerstdag op dit moment).

Op de grote verzoendag moest de Hoge Priester één ram en twee geitenbokken meenemen als offer. De ram was voor de Priester zelf. Eén bok was bestemd als offer voor God. De andere bok was speciaal. De Priester legde zijn hand op het dier en belaadde het zo met de zonden van het volk. Daarna werd de zondebok losgelaten en de grote woestijn ingestuurd.

Een zondebok in de je klas krijgt dus overal de schuld van en is steeds weer het mikpunt van de groep. Jij als leerkracht moet hier wel iets aan doen, want het zelfbeeld van een zondebok wordt steeds negatiever. Het zelfvertrouwen zal wel helemaal ver te zoeken zijn of niet eens meer aanwezig zijn bij de zondebok.

Over zelfvertrouwen heb ik laatst meegeschreven aan een Ebook. Ik kan je het Ebook ‘Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen’ van harte aanbevelen. Het is gratis, tenminste als je hyves, twitter en/ of facebook hebt. Klik op deze link en je vindt het gratis Ebook ‘Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen’. Veel leesplezier alvast.

In mijn volgende blogs ga ik veel meer schrijven over de zondebok in de klas. Ik probeer ook met tips te komen, mijn website heet natuurlijk niet voor niets POSITIEFleren.nl. Hoop dat je er iets aan hebt.

In: Zondebok 


Tags: zondebok  mikpunt  treiteren  pesten  plagen  kerstdag  zelfvertrouwen  gratis ebook  oplossingen  positief 
blog comments powered by Disqus

Vond je dit een nuttig blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 979 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!
Loading

 

 

Word Ook Fan!

 

 

Positieve Start!