Werklast Onderwijs

Gepost door Scott de Jong op maandag, oktober 31, 2011 Onder: Algemeen


Zorg voor een goede verdeling van de werklast onder alle leerkrachten. Iemand die tweeënhalve dag werkt kan niet evenveel taken krijgen in vergelijking met iemand die fulltime werkt.

Ook een leerkracht met een grote combinatieklas en met relatief veel moeilijke leerlingen moet ontzien worden bij het vervullen van taken en commissies.

 

Mocht jij in dit geval niet ontzien worden dan zal je minder kunnen doen aan de dingen in je klas. Jouw werkdruk zal oplopen en misschien word jij wel ongeduldig en raak je sneller dan normaal geïrriteerd.

 

Tevens is er dan minder tijd om informele contacten met de leerlingen te onderhouden. En er is minder tijd om (leuke) activiteiten voor je eigen groep te organiseren. Misschien is je klas wel aan een grote poetsbeurt toe of een keer flink opruimen. Dit wordt uitgesteld en je blijft je wel ergeren aan dit soort zaken.

 

Ik merk aan mezelf dat ik altijd acht uur per nacht moet slapen. Wanneer ik dit niet haal, dan ben ik meer chagrijnig dan normaal. Heb jij nog tips die ons kunnen helpen? Geef een reactie...

In: Algemeen 


Tags: werklast  taken  combinatieklas  commissies  ongeduldig   
blog comments powered by Disqus

Vond je dit een nuttig blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 979 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!
Loading

 

 

Word Ook Fan!

 

 

Positieve Start!