Start Nieuwe Schooljaar

Gepost door Scott de Jong op vrijdag, augustus 5, 2011 Onder: Algemeen

Ik weet dat deze zinnen mij niet populair gaan maken, maar een nieuw schooljaar begint niet op je eerste werkdag van het nieuwe schooljaar.

De laatste week van mijn zomervakantie heb ik standaard ingericht om aan het nieuwe schooljaar te werken. Ik ben me dan thuis aan het inlezen over de nieuwe leerlingen die ik les ga geven. Ik probeer minimaal 4 dagen in de laatste vakantieweek op school te zijn. Gezellig om de meeste collega’s weer te zien, maar ook heerlijk om alles weer op orde te brengen.

Ik puzzel weer op de nieuwe tafelgroepjes, maak kopieën, geef alles een flinke poetsbeurt en zorg dat ik overal weer structuur maak. Die laatste woorden van de vorige zin klinken niet zo lekker, maar wat ik ermee zeggen wil is dat alles zijn eigen plaats moet hebben. Dat leerlingen (en ik) precies weten waar ze alles kunnen vinden. Structuur is zo belangrijk voor je leerlingen!

Zorg dus dat je veel tijd en aandacht gaat investeren in een goed groepsklimaat. Dit begint dus al in de vakantie. Investeer vooral in de eerste weken veel energie in duidelijke structuur en het verbeteren van het groepsklimaat. Een leuke uitspraak hierbij is:

“Je kunt beter de eerste weken uitgeput thuis komen, dan de rest van het jaar…”.

In: Algemeen 


Tags: nieuwe schooljaar  werkdag  kopieën  structuur  groepsklimaat 
blog comments powered by Disqus

Vond je dit een nuttig blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 979 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!
Loading

 

 

Word Ook Fan!

 

 

Sint 2020Sint 2020