Scheiden En Kind (deel 2)

Gepost door Scott de Jong op zondag, juli 8, 2012 Onder: Kennisbank

Echtscheiding en hechting

Elk kind heeft het vermogen om zich te hechten. Hechten is het zoeken naar voortdurende nabijheid van de ander. Het is belangrijk voor de persoonlijke groei van een kind dat het contact kan maken met anderen. Hierdoor kan het zich binden en deze verbondenheid is een veilige basis om zich te ontwikkelen. Een kind hecht zich aan zijn ouders en ouders hechten zich aan hun kind(eren). Door deze wisselwerking wordt de hechting zo stevig dat het gevoel van hechting ook na een echtscheiding blijft bestaan. In de meeste gevallen kan het kind deze kracht gebruiken om nieuwe contacten te leggen en zich opnieuw te hechten. Het kind zal zich wel de onmogelijke vraag stellen wie van de ouders het kwijtraakt en voor wie het moet kiezen.

 

Bovenstaande tekst komt uit diverse (internet)bronnen. Ik heb geprobeerd de belangrijkste zaken op te schrijven. Aanvullingen en op- of aanmerkingen zijn altijd welkom. Zo helpen we elkaar. Dankjewel.

Gerelateerde Artikelen: Scheiden En Kind (deel 1) en Scheiden En Kind (deel 2) en Scheiden En Kind (deel 3) en Scheiden En Kind (deel 4) en Scheiden En Kind (deel 5) en Scheiden En Kind (deel 6, einde)

~

 

 

In: Kennisbank 


Tags: scheiden  echtscheiden  scheiden en kind  wisselwerking  hechten  hechting  kiezen 
blog comments powered by Disqus

Vond je dit een nuttig blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 979 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!
Loading

 

 

Word Ook Fan!

 

 

Positieve Start!