Hyves Lespakket Downloaden

Gepost door Scott de Jong op maandag, augustus 1, 2011 Onder: AlgemeenWauw, Hyves komt met een gratis lespakket voor de basisscholen.

Ik denk dat iedere bovenbouwleerkracht het wel eens heeft over Hyves. Dit kan op een positieve manier (verhuizing van een klasgenoot) of op een negatieve manier (het bij iedereen bekende cyberpesten). Ik ga het lekker doornemen tijdens de zomervakantie en zeker gebruiken in het nieuwe schooljaar.

Dit is was Hyves zelf zegt over het gratis lespakket:

Dit lespakket is bedoeld om aan te zetten tot gesprekken over ervaringen en risico’s op Hyves. Kinderen willen graag praten over wat ze meemaken op Hyves, maar doen dit niet omdat ze denken dat volwassenen hen toch niet begrijpen.

Je zult ook merken dat het onderwerp ‘’Hyves’’ veel los kan maken bij je leerlingen. Je rol als leerkracht is vooral begeleidend en ondersteunend: sta open voor hun verhalen en ervaringen.

Start het gesprek altijd met het bespreken van de leuke kanten van Hyves, in plaats van te focussen op de gevaren van Hyves. Later in de lessen kaart je de risico’s van Hyves aan. Je kunt de leerlingen zelf hun ervaringen laten vertellen, en de oplossingen die ze hiervoor bedacht hebben.

Lees veel meer door het lespakket gratis te downloaden.

Yes! Downloaden!


In: Algemeen 


Tags: hyves  gratis lespakket  lespakket   
blog comments powered by Disqus

Vond je dit een nuttig blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 979 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!
Loading

 

 

Word Ook Fan!

 

 

Sint 2020Sint 2020