Hoe Ontvang Jij Je Leerlingen Bij Binnenkomst?

Gepost door Scott de Jong op donderdag, augustus 25, 2011 Onder: Algemeen


De kop is er af!
Het is nu donderdagavond, oftewel ik heb alweer 4 dagen les gegeven aan groep 7/8. Leuk clubje, met heel veel jongens. Heb zin in het nieuwe schooljaar!

Ik begon mezelf aan het begin van een werkdag steeds vaker af te vragen wat nu een prima ontvangst van je leerlingen is. Hoe start jij een schooldag?

Bij mijn basisschool mogen alle leerlingen al om 08:15 uur naar binnen lopen. Om 08:30 uur gaat de bel en moeten alle leerkrachten beginnen met de lessen.

We hebben trouwens geen “volautomatische zoemer”, maar zo’n hele oude, zware schoolbel. Ik probeer altijd (soms smaakt de koffie heel erg goed in de teamkamer) om 08:15 uur in mijn klas te zijn, zodat ik tegen iedereen persoonlijk goedemorgen (of om 13.15 uur goedemiddag) kan zeggen.

Je merkt aan de kids dat ze dit fijn vinden en ze weten dat ze mogen blijven staan om een praatje met me te maken. Deze praatjes zijn enorm belangrijk en waardevol. Kids kunnen informeel even belangrijke zaken aan je kwijt.

Ook voelen de kids “mijn ogen rondgaan” door mijn lokaal. Ze zullen echt niet doorgaan met tikkertje, aan elkaar zitten of bepaald kliergedrag.

Wanneer de bel om 08:30 uur gaat heb ik ook een vast patroon, maar dit zal je ook ooit nog wel eens in mijn blog terugzien.

Ik heb een vraag voor je. Heb jij je armen "over elkaar" tijdens het ontvangen van je leerlingen? Waarom wel of waarom niet?

In: Algemeen 


Tags: ontvangst  koffie  kliergedrag  vast patroon  houding 
blog comments powered by Disqus

Vond je dit een nuttig blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 979 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!
Loading

 

 

Word Ook Fan!

 

 

Positieve Start!