Grotere Klassen in het Basisonderwijs

Gepost door Scott op zaterdag, mei 11, 2013 Onder: Aandacht

 

Stel je twee klaslokalen voor met vergelijkbare juffen/ meesters. De ene heeft vijftien kids, de andere tweeëndertig. Welke groep krijgt nu het beste onderwijs?

 

Als alles verder hetzelfde is, zal de kleinere groep het altijd beter doen. De juf of meester heeft meer tijd om de lessen aan te passen aan de individuele kids. Er zijn minder kids, dus ook minder onderbrekingen, minder administratie, minder oudercontacten, etc.

 

Draai dit nu eens om. Wat nou als de vijftien kids elke dag met tegenzin bij jou in de klas zitten, terwijl de tweeëndertig kids zich altijd ‘happy’ voelen en met plezier naar je lessen gaan.

 

Ze zijn als het ware blij dat ze elke dag les van je mogen krijgen. Lijkt me duidelijk natuurlijk waar een kind voor gaat kiezen.

 

Het bovenstaande zal je doen beseffen dat een gemotiveerde, hechte en positieve groep enorm belangrijk is en veel krachtiger kan zijn dan het klasje van vijftien kids…

 

Behoefte aan meer tips? Vraag dan vrijblijvend het GRATIS Ebook ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ aan! Deze vind je aan de rechterkant en onderkant van deze blog :)


In: Aandacht 


Tags: grotere klassen  grotere groepen  aandacht  krachtige groep  positieve groep 
blog comments powered by Disqus

Vond je dit een nuttig blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 979 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!
Loading

 

 

Word Ook Fan!

 

 

Sint 2020Sint 2020