Groepsklimaat

Gepost door Scott de Jong op zondag, april 8, 2012 Onder: Algemeen

Einde schooljaar 2011 - 2012
Het einde van schooljaar 2011 – 2012 is in zicht. Ik heb genoten van de vrije paasdagen en voor je het weet staat de meivakantie voor de deur. Na die vakantie gaat het allemaal wel heel erg snel. Ik ben benieuwd hoe jij het schooljaar tot nu toe vindt verlopen!

Is het wat je had verwacht? Hoe gaat het met je groepsklimaat? Iedereen gelukkig? Durft iedereen zichzelf te zijn? Heb je een duidelijk zondebok? Wat ga je volgend schooljaar anders doen?

Positief Groepsklimaat basisschool

Want het groepsklimaat is belangrijk voor jou en je leerlingen. Een gelukkige groep moet in acht basisschooljaren toch meer vormende waarde hebben dan een niet gelukkige groep. Ik denk dat de sociaal emotionele ontwikkeling in een gelukkige groep veel meer kansen krijgt.

Met een goed groepsklimaat kan je ook echt effectief leren. Er wordt ontspannen en dus beter gewerkt. Er gaat minder tijd verloren aan het corrigeren van leerlingen. Dit is echt een positief punt, want vaak weet 80% van de groep niet eens waar het over gaat, maar ze moeten wel luisteren naar het negatieve verhaal van de leerkracht.

Ten slotte is een goed groepsklimaat ook motiverend voor jezelf. Jij betreedt nooit met tegenzin je klaslokaal. Je krijgt juist méér energie voor leuke activiteiten. Je zult merken dat je veel meer voor je leerlingen over hebt.

Ik ben best tevreden over dit schooljaar. Ik had het stiekem erger verwacht met mijn ‘jongensgroep’. Ik ga er alles aan doen om deze groep 8 een mooie herinnering voor later te geven. We zijn nu volop bezig met de musical (en ik met het kampprogramma). Heb er zin in!

Hoe vind je dat het tot nu toe gaat met je groep? Ben benieuwd. Ik zou het heel erg waarderen als je hieronder een reactie wilt achter laten.

 

In: Algemeen 


Tags: schooljaar 2011 - 2012  groepsklimaat  effectief leren 
blog comments powered by Disqus

Vond je dit een nuttig blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 979 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!
Loading

 

 

Word Ook Fan!

 

 

Sint 2020Sint 2020