Aandacht Verdelen In Je Klas

Gepost door Scott de Jong op vrijdag, mei 25, 2012 Onder: Aandacht


Bijna ieder kind uit je klas is gek op aandacht. Natuurlijk vindt een kind het leuk om te horen wat er goed gaat. Het is toch ook heerlijk om als leerkracht zoveel mogelijk positieve zaken op te noemen!

 

Maar hoe verdeel jij je aandacht tijdens de lessen over je groep? Lukt het altijd om iedereen positieve feedback te geven? Want een kind krijgt namelijk liever negatieve aandacht, dan helemaal geen aandacht.

 

Instructietafel

Tijdens heel veel lessen maak ik gebruik van kaartjes met een cijfer er op. Zodra mijn groep 7/8 zelfstandig aan het werk is, mogen ze bij mijn instructietafel een kaartje pakken.

 

Natuurlijk pakken ze alleen een kaartje wanneer ze extra instructie nodig hebben. Ik weet precies wie ik zelf moet vragen voor extra instructie. Niet iedereen heeft namelijk behoefte om een kaartje te pakken, maar voor sommige is het zeker nodig.

 

Nooit niks doen

Wanneer mijn jongens en meisjes een kaartje hebben gepakt gaan ze gewoon verder met opdrachten die ze wél snappen. Ik heb een hekel aan jongens en meisjes die wachten en niets doen. Dit komt alleen in de eerste twee weken van een schooljaar voor ;) ‘Nooit niks doen’, vind ik een leuk zinnetje om te gebruiken.

 

In chronologische volgorde help ik de jongens en meisjes die een kaartje hebben gepakt. Op die momenten heb je het over de lesstof, maar ook over persoonlijke zaken die spelen bij de jongens en meisjes. Zo probeer ik mijn aandacht goed te verdelen in de klas.

 

Ik ben benieuwd hoe jij je aandacht over de groep verdeelt? Tof als jij je tips hieronder wilt delen!

Voor nog meer korte tips verwijs ik je graag naar mijn eerste YouTube video!

 

In: Aandacht 


Tags: aandacht  positieve feedback  kaartjes  instructietafel  tips 
blog comments powered by Disqus

Vond je dit een nuttig blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 979 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!
Loading

 

 

Word Ook Fan!

 

 

Sint 2020Sint 2020