Aandacht Trekken

Gepost door Scott de Jong op vrijdag, februari 3, 2012 Onder: Aandacht

Geef alle jongens en meisjes uit je klas aandacht. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik snap ook wel dat in een klas met 34 leerlingen het erg moeilijk is om je aandacht op een goede manier te verdelen.

Probeer eens ‘zomaar’ aandacht te geven aan een ‘pittige’ leerling. Vraag naar zijn of haar weekend of laatste voetbalwedstrijd.

Met ‘zomaar’ aandacht geven, zonder dat deze ‘pittige’ leerling daarvoor iets gedaan heeft, geef jij als leerkracht aan dat hij of zij oké is. Want aandacht geven zonder iets positiefs of negatiefs gedaan te hebben doet de leerkracht vaak alleen bij leerlingen die hij aardig en oké vindt!

Zoals elke leerkracht (en ouder) weet is positieve aandacht trekken of negatieve aandacht trekken eigenlijk gewoon hetzelfde. Je leerling of kind doet iets om aandacht te krijgen.

Probeer je leerlingen eens iets anders te laten doen. Iets wat ze totaal niet verwachten. Ik stuur wel eens twee leerlingen naar de brievenbus. Ik stuur ook wel eens leerlingen naar mijn auto om ‘iets te pakken’. Leerlingen waarderen dit en je relatie verbetert.

Ik stuur altijd twee leerlingen op pad, stel je voor (brievenbus en auto zijn veilig te bereiken) dat er toch iets verkeerds gebeurt.

In: Aandacht 


Tags: aandacht  zomaar  onverwacht  relatie 
blog comments powered by Disqus

Vond je dit een nuttig blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 979 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!
Loading

 

 

Word Ook Fan!

 

 

Sint 2020Sint 2020