6 Maart Staking Passend Onderwijs

Gepost door Scott de Jong op zondag, februari 26, 2012 Onder: Algemeen

Op dinsdag 6 maart wordt er gestaakt in het onderwijs. Het kabinet doet voorkomen of er nauwelijks bezuinigd wordt op het (basis)onderwijs. Er wordt echter wel enorm fors gekort op het (basis)onderwijs! De grootste bezuinigingsoperatie is die van ruim 300 miljoen euro op het Passend Onderwijs. Deze komt bovenop de huidige bezuinigingen in het onderwijs.

Hoge werkdruk

Bovendien krijgen leraren te maken met een (nog) hogere werkdruk. Zij moeten bovenop de bestaande werkdruk ook nog de extra aandacht en zorg geven aan zorgleerlingen die nu het regulier onderwijs instromen.

Hoort dit ‘stakingsbericht’ wel thuis op positiefleren.nl?

Ik denk het wel. Er wordt ontzettend hard gewerkt in het onderwijs. Iedere dag wordt weer het uiterste gevraagd van jou als juf of meester. We hebben een intensieve, maar leuke baan. Elke dag is anders en we maken de mooiste dingen mee. Heerlijk wanneer het loopt in je klas en dat je kinderen letterlijk en figuurlijk ziet groeien.

Ik ben benieuwd als straks het Passend Onderwijs een feit wordt en er is 300 miljoen euro ( € 300.000.000,- ) bezuinigd of ik mijn zorg nog wel goed kan verdelen in mijn combinatieklas.

CNV lid

Onlangs heb ik mezelf aangemeld als lid bij het CNV via deze link. Het CNV is ook fel tegen de bezuinigingen op het Passend Onderwijs en organiseert op 6 maart deze staking. Het voelt goed om samen met héél veel anderen lid te zijn van CNV Onderwijs.

Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe jij hier over denkt. Wat doet jullie school/ stichting op 6 maart? Wat doe jij op dinsdag 6 maart?

In: Algemeen 


Tags: passend onderwijs  staken  staking  cnvo  zorg  bezuinigen 
blog comments powered by Disqus

Vond je dit een nuttig blogbericht? Vul hiernaast vrijblijvend je naam en email in en ontvang GRATIS:

  • ‘150 Tips …om kinderen te laten zien dat je om ze geeft’ (Ebook).
  • Updates! Ik houd je op de hoogte van belangrijke updates.
  • Ontdek ook (net als 979 anderen) hoe jij (nóg) positiever voor je klas staat.
150 Tips ...om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!
Loading

 

 

Word Ook Fan!

 

 

Sint 2020Sint 2020